Playtech Știri îți prezintă în materialul de astăzi secretul celor mai bune gogonele murate pentru sezonul de iarnă. Există două detalii de care trebuie să ții cont, pentru ca legumele să nu-și piardă din fermitate cât timp stau în borcane. Cum trebuie să procedezi pentru a se menține tari toată iarna.
Multe gospodine au pus deja legume la murat pentru sezonul de iarnă. Totuși, dacă nu ai reușit să bifezi toate sarcinile până acum, nu există motive de îngrijorare. Octombrie este luna în care încă se pregătesc conserve și borcane de bunătăți pentru lunile reci ce urmează.
Gogonelele se numără printre cele mai savuroase legume ce se pregătesc pentru murat. Sunt un fel de roșii care nu au reușit să atingă încă stadiul de coacere. Ies pur și simplu delicioase când sunt preparate cu saramură pentru sezonul rece. Pot deveni o garnitură deosebită la masă.
Există o problemă comună semnalată de multe gospodine însă. Aceasta se referă la textura pe care o au legumele când sunt scoase din borcane pentru a fi puse la masă. Unele dintre ele pot fi prea moi, fără nicio urmă de fermitate. Playtech Știri îți explică de ce se întâmplă acest lucru.
Pentru ca gogonelele să fie tari chiar și murate, este bine să le alegi pe cele care arată cel mai bine. Nu trebuie să prezinte nicio pată și nicio urmă că au fost lovite. Ai grijă, de asemenea, la cum prepari saramura: 1 lingură de sare grunjoasă la 1 litru de apă este raportul perfect pe care să-l respecți.
Ingrediente:
Mod de preparare:
După înfiletarea borcanelor cu gogonele și răcirea lor, se depozitează legumele într-un loc răcoros: în cămară, în beci sau în pivniță. Temperatura generală nu are voie să depășească 10 grade Celsius.