08 sept. 2021 | 09:49

Secretul ceasului pe care Jeff Bezos îl construiește într-un munte. Ce va face la fiecare 1.000 de ani

News
Secretul ceasului pe care Jeff Bezos îl construiește într-un munte. Ce va face la fiecare 1.000 de ani
Care este secretul ceasului pe care îl construiește Jeff Bezos?

Jeff Bezos construiește un ceas într-un munte care va face ceva inedit odată la 1.000 de ani. Cât a costat până în acest punct proiectul sponsorizat de fondatorul Amazon? Iată mai multe detalii despre celebrul ceas!

Detalii despre ceasul spectaculos construit de Jeff Bezos într-un munte

Mai mulți ingineri și constructori s-au apucat să construiască ceasul imens care a șocat pe toată lumea. Celebrul afacerist a adus în prim-plan un proiect uriaș și inedit care este gândit de un expert în calculatoare. Concret, este vorba despre un ceas construit într-un munte, în Texas, care va spune timpul pentru următorii 10.000 de ani.

Proiectul multi-miliardarului este cu siguranță pe măsura prețului și efortului depus. Danny Hillis, expert în calculatoare și antreprenor, a fost cel care și-a imaginat pentru prima dată acest ceas în anul 1986. Acesta este în prezent profesor ocazional la MIT Media Lab și construiește supercalculatoare, roboți în formă de dinozauri și parcuri de distracții Disney.

Hillis a lansat Fundația Long Now în anul 1996 în vederea unui sprijin administrativ pentru construcția ceasului său, iar în 1999 a apărut prima versiune a proiectului. Revista Wired detalia în 2011 și despre prietenia dintre Hillis și Bezos.

„Vizitarea ceasului va fi o experienţă în sine!”

„Prin 2005, cei doi au luat lucrurile în serios şi au început să-şi facă planuri pentru construirea ceasului pe proprietatea lui Bezos” din muntele Sierra Diablo. „Vizitarea ceasului va fi o experienţă în sine!”, ne avertizează site-ul acestuia. „Cel mai apropiat aeroport este la o distanţă de 7 ore de mers cu maşina, în plus trebuie să te caţeri pe munte pentru a-l putea vedea.”

Construcția Ceasului de 10.000 de ani a început încă din 2018, dar n-a fost nici acum precizată data când va fi gata. Ce detaliu a ieșit în evidență a fost faptul că ceasul este creat pentru a ticăi o dată pe an și pentru a bate o singură dată la 1.000 de ani.

  • Vezi Galeria FOTO

Ce sumă a fost investită în proiect până acum?

Orologiul are o înălțime de 1.52 de metri și este în totalitate mecanic. Mulți s-au gândit la cum va rezista acesta timpului. De asemenea, proiectul este construit la o adâncime de peste 1.50 de metri în munte, ca să fie protejat de orice cataclism de la suprafață și de orice dezastru natural posibil.

Ceasul nu ticăie normal, ci doar o dată pe an, pentru a încetini procesul de degradare. Niciun imperiu din lume nu a rezistat atât de mult, iar ceasul este cu siguranță un proiect extrem de curajos de a puncta că omenirea există pentru a transmite urmașilor că trebuie să știm cu toții rădăcinile, timpul și locul pe acest pământ.

  • Jeff Bezos este principalul sponsor al proiectului și al fundației lui Dany Hillis, iar proiectul este gândit în totalitate de cel din urmă. Fondatorul Amazon a investit deja 42 de milioane de dolari.
Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Capital.ro
Doctor Cezar dezvăluie adevărul despre mitul celor 10.000 de paşi: "Trebuie să acționăm și celelalte lanțuri kinetice"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro