Când demisionează Jeff Bezos, de fapt. De ce a ales această dată fixă și ce reprezintă ea

Când demisionează Jeff Bezos, de fapt. De ce a ales această dată fixă și ce reprezintă ea
Jeff Bezos demisionează oficial din funcția de CEO Amazon

Cel mai bogat om din lume este fără îndoială CEO-ul Amazon, Jeff Bezos. În cei 27 de de existență Amazon a ajuns la un profit net de 386 miliarde de dolari în 2020. Ceea a surprins mediul de afaceri internațional a fost decizia miliardarului de a demisiona de la conducerea gigantului.

De la imigrant la cel mai bogat om din lume

Mike Bezos, tatăl celui mai bogat om din lume, Jeff Bezos, avea doar 16 ani când s-a îmbarcat într-un zbor în Cuba către Miami, un oraș din Florida, SUA. A venit singur în SUA în 1962, știind puțină engleză. Dar asta nu l-a putut împiedica să trăiască „visul american”.

Călătoria tatălui în SUA arată cum oamenii se reunesc pentru a se ajuta reciproc. Jeff Bezos spune că a avut ocazia să învețe de la tatăl său ce înseamnă perseverența și a-ți duce visul până la capăt. Așa se face că în urmă cu 27 de ani pornea o afacere care astăzi poate susține bugetul unui stat din lumea a treia.

Amazon trebuia să însemne sfârșitul pentru comercianții cu amănuntul tradiționali. De la înființarea sa retailerul a trecut la un drum spre construirea unei selecții de bunuri care nu ar putea fi egalate de niciun comerciant cu amănuntul în acest moment.

Jeff Bezos demisionează oficial din calitate de CEO Amazon

Toți acești ani au dus compania creată de Jeff Bezos la câștiguri fără precedent. Totul a culminat anul acesta cu achiziționarea celui mai vechi studio de filme, MGM. De la un simplu site de vânzări, închirieri cărți și casete video, acum a ajuns la un distributor de filme, seriale și producții de streaming.

După aproape două secole, miliardarul Jeff Bezos anunța decizia de retragere din funcția de CEO al companiei Amazon a anunțat în februarie că Bezos își va părăsi postul pe 5 iulie.

Jeff Bezos va trece ca președintele executiv al consiliului de administrație Amazon. Se așteaptă să dedice mai mult timp inițiativelor precum Bezos Earth Fund, compania sa de nave spațiale Blue Origin, The Washington Post și Fondul Amazon Day 1.

Mulți s-au întrebat ce semnificație are data aleasă de retragere din funcția de CEO, luată de Jeff Bezos. Într-un comunicat recent miliardarul a făcut lumină și în acest caz, declarâd:

„Am ales acea dată pentru că este sentimentală pentru mine. Este ziua în care Amazon a fost înființat în 1994, exact acum 27 de ani.”, a declarat Bezos, conform CNBC.

După plecarea lui Bezos din funcția de CEO, aceasta va fi preluată de Andy Jassy, șeful Amazon cloud computing.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI