Secretul castraveților proaspeți timp de două săptămâni. Cum trebuie puși în frigider, de fap
Atunci când cumpărăm castraveți este important să verificăm să fie proaspeți. Deseori, aceste legume se strică după câteva zile după ce i-am procurat, lucru care nu este deloc plăcut. Gospodinele recomandă să nu le depozităm în pungi de plastic, dacă vrem să ne bucurăm de prospețimea lor cât mai multe zile. Iată câteva sfaturi utile pentru a păstra castraveții proaspeți timp de două săptămâni.
Cum păstrezi castraveții proaspeți timp de 14 zile
Este cunoscut faptul că, dacă una dintre legume începe să se strice, se vor strica și cele care se află în apropierea ei și este suficient ca un castravete să înceapă să mucegăiască, pentru a-i compromite și pe ceilalți.
Vestea bună este că puteți prelungi durata de prospețime a castraveților până la două săptămâni, iar singurul obiect de care aveți nevoie este pachetul de șervețele de bucătărie.
Atunci când cumpărați castraveți, tot ce trebuie să faceți este să înveliți fiecare legumă în parte în șervețele de bucătărie. Apoi, îi veți pune într-o pungă zip-lock, pe care o veți depozita în frigider. În acest fel, castraveții vor rămâne proaspeți până la două săptămâni. Secretul acesta al gospodinelor dă rezultate de fiecare dată.
Cum scapi de gustul amar al castraveților
Ți s-a întâmplat să dai peste un castravete amar? Nicio problemă, această problemă se poate remedia cu succes. Amărăciunea legumelor este, de obicei, concentrată în tulpina castravetelui și poate fi o consecință a fertilizării, a temperaturii, a umidităţii și a spațiului de creştere al plantelor.
Astfel, un truc geniale care te ajută să îndepărtezi gustul amar al castraveților este să cureți leguma cu un cuțit foarte ascuțit și să feliezi coaja până la capătul tulpinii. Apoi, un alt secrete descoperit de gospodine este să nu mai cureți pielea când ești la aproximativ un centimetru de tulpină.
Nu uita să îndepărtați toate semințele din legume. Explicația este destul de simplă. Atunci când sunt bătrâni, castraveții au de obicei semințe care le pot afecta aroma, făcându-i să aibă un gust acid sau acru.
După ce decojiți și goliți castravetele, acesta se poate felia în cuburi sau alte forme, după preferințe. Un alt truc genial pentru a elimina gustul amar din legumă este să înmoi castravetele. După ce îi cureți bine, se recomandă să lași castravetele în apă cu zahăr câteva ore, astfel încât zahărul să absoarbă și să camufleze acel gust.