Secretul cartofilor prăjiți crocanți la exterior și moi la interior s-a aflat. Cum se prepară corect, de fapt

de: Năstase Mirabela
05 04. 2021

Poate nu știați, dar și cartofii prăjiți au secretele lor. Unde mai pui că acest fel de mâncare se află chiar în topul celor mai consumate alimente, întrucât sunt delicioși la gust și se mai prepară și foarte repede.

Secretul cartofilor prăjiți crocanți la exterior și moi la interior s-a aflat

Iată cum faci cartofii prăjiți să fie crocanți la exterior și moi la interior. Este un secret al lor, pe care dacă nu-l știi, nu-ți vor ieși ca la restaurant, notează Stiri din Lume.

De menționat este că acești cartofi prăjiți sunt renumiți în toată lumea, însă puțini sunt cei care știu că ei au fost gătiți prima oară în Belgia. De altfel, la Bruxelles, cartofii prăjiți sunt cea mai comună mâncare stradală, iar acest fel de mâncare are și o dată în care se celebrează. Așadar, în ziua de 13 iulia se celebrează Ziua Mondială a cartofilor prăjiți.

Cartofii prăjiți sunt și un fel de mâncare atât de banal, dar iată că și așa oamenii tot întâmpină să îl prepare. Ori ies prea uscați, ori pre moi, așadar parcă niciodată nu-i nimerești. Însă cartofii prăjiți perfecți sunt cei crocanți la extreior, moi la interior și nu prea subțiri. Ei se mai pot consuma atât simpli, dar și cu o varietate de sosuri, precum sosul de usturoi, maioneză ketchup ori alte condimente. Iată cum se prepară cartofii prăjiți ca la restaurant.

Cartofii prăjiți perfecți, în trei pași

Așadar, un prim pas pentru o porție de cartofi prăjiți perfectă este chiar alegerea tipului de cartof. În timp ce unii cartofi se rumenesc rapid, alții nu se rumenesc deloc. Specialiștii susțin că trebuie să alegi cartofii cu coaja mai galbenă, întrucât aceștia au o structură fermă, ce nu se înmoaie în uleiul încins. Apoi, al doilea pas este curățarea cât mai bine a cartofului. Prin urmare, trebuie avut grijă la toate porțiunile care sunt stricate, îmntrucât cartofii vor avea un gust amărui.

Un alt amănunt important în prepararea cartofilor prăjiți perfecți este acela de a-i tăia în formă de fâșii lungi, fără denivelări. În acest scop, te poți folosi de mandolina sau cuțit. Apoi, un alt treilea pas în prăjirea perfectă a cartofilor este reglarea aragazului la o temperatură de 140-150 de grade celsius, după care prăjirea cartofilor în ulei, vreme de maximum zece minute. Acest procedeu are însă rolul de a prepara amidonul din cartof. Așadar, acestea fiind dezvăluite, poți să te delectezi și tu cu o porție de cartofi prăjiți, facuți ca la restaurant.