Secretul caltaboșului ardelenesc. Cât trebuie să lași carnea la fiert, de fapt

Secretul caltaboșului ardelenesc. Cât trebuie să lași carnea la fiert, de fapt
Cum să prepari caltaboș ardelenesc?

Majoritatea gospodinelor se pregătesc acum pentru masa de sărbători. Multe dintre ele își doresc să prepare bucate care mai de care mai delicioase pentru cei dragi, așa că sunt în căutare de rețete simple și gustoase. Cu siguranță de pe platoul tradițional de la primul fel nu lipsește caltaboșul ardelenesc. Cu toate astea, nu toate doamnele știu cât trebuie să lase carnea la fiert. Cum trebuie acesta preparat ca la carte?

Rețetă pentru caltaboș ardelenesc: cum trebuie preparat?

Majoritatea gospodinelor caută deja rețete speciale pentru masa de sărbători. Acestea doresc să prepare pentru cei dragi cele mai bune bucate, așa că se gândesc de acum la meniul pentru Crăciun și Revelion. Multe dintre doamne adoră să pună la platoul tradițional de la început și caltaboș ardelenesc.

Preparatul se poate consuma alături de pâine coaptă în casă și diverse legume proaspete. Românii taie porcul de Ignat, iar mai apoi împart cu grijă bucățile de carne pentru toate preparatele dorite de cei din familie.

Caltaboșul seamănă foarte mult ca și compoziție cu cârnatul și are în interior măruntaie de porc amestecate cu orez. Cu toate astea, nu toate gospodinele adaugă și orez, dar cu siguranță pun multe condimente. El se afumă cu 2 zile înainte de a fi cufundat în untură și lăsat în cămară, susțin bucătarii.

  • Ingrediente

1 kg ficat de porc
1 kg carne de porc (pulpa cu grasime, fleica, spata)
1,50 kg slanina cu sorici (de pe burta porcului)
750 gr slanina
500 gr rinichi
500 gr plamani si splina
600 gr picioare de porc (2 bucati) sau rat si cap de porc
150 gr orez (preferabil cu bob rotund)
90 gr sare neiodata (speciala pentru muraturi)
30 gr piper negru macinat
10 gr nucsoara rasa (sau floare de nucsoara – macis)
3 linguri maghiran uscat
50 gr usturoi
1 kg ceapa
200 gr untura
750 ml zeama de cazan

Mod de preparare: cât trebuie fiartă carnea?

Din ingredientele menționate mai sus se obțin 5 kilograme de caltaboș. După sortarea măruntaielor se pune totul la foc și se lasă pe aragaz preț de 2-3 ore. În timpul acesta, doamnele pot să pregătească orezul și restul de condimente sau să se ocupe de celelalte preparate care vor fi servite pe platoul tradițional.

După ce apa ajunge la un punct înalt de fierbere se adaugă picioarele de porc, slănina, carnea și șoriciul. Pasul următor presupune pregătirea plămânilor și ficatului. Adaugă lichidul aromat după fierbere, iar mai apoi toacă mărunt toate bucățile de carne. Bagă produsele într-un robot de bucătărie sau într-o mașină de tocat și încearcă să le dai o consistență de pastă fină.

Urmăriți Playtech.ro și pe