Din cauza creșterilor de prețuri din ultimul timp există preparate care pot dispărea din meniurile de Revelion. S-au scumpit foarte mult, astfel că mulți dintre cei care au pensiuni nu le vor mai prepara ca în anii trecuți. Așadar, de ce nu vor mai avea parte de Crăciunul acesta mulți dintre turiști.
Pensiunile și hotelurile din mai toată țara au fost deja ocupate pentru Crăciun 2022, precum și pentru Revelion 2022-2023.
În afara faptului că turiștii vor plăti mai mult pentru pachetele turistice, acestea fiind cu circa 25% mai mari, aceștia nu vor mai avea parte de același răsfăț ca în anii trecuți.
Astfel, pe fondul scumpirilor substanțiale, mulți dintre cei care dețin pensiuni vor scoate din meniu tăierea porcului. Astfel, turiștii vor duce dorul șociciului proaspăt, precum și a delicioasei pomană a porcului.
Anii trecuți, turișii aveau aproape în fiecare zi produse tradiționale din porcul proaspăt taiat, însă asta nu se va mai întâmpla pentru că porcii în viu s-au scumpit foarte mult.
Ca și în anii trecuți, în acest an la mare căutare sunt unitățile turistice care oferă servicii wellness.
Prețurile pachetelor turistice pentru acestea variază în funcție de oferte și încep de la 450 lei / persoană – cel mai ieftin, și până la 2.000 de lei pentru 3 nopți all-inclusive, pachete care includ petrecerea Revelion.
„La capitolul rezervări pentru Crăciun stăm bine, gradul de ocupare e de cam 85%, iar pentru Revelion mai sunt locuri, suntem pe la 55%.
Mulți au scos porcul viu din meniu, pentru că de Revelion era pomana porcului, se făcea foc de tabără, era vin fiert, dar s-a scumpit foarte mult porcul viu, și dacă va rămâne așa, nu va mai intra în meniu.
În rest, vom avea cam aceleași oferte. S-au scumpit puțin și prețurile, cam cu 25%, din cauza facturilor.
Cel mai scump este pachetul all-inclusive de 4 zile și 3 nopți, cu noaptea de Revelion inclusă și carnavalul, costă vreo 2.000 de lei, iar cel mai ieftin pachet pornește de la 450 de lei.
Unii vor aduce DJ, dar la prețul de 2.000 de lei va fi și muzică live, normal, dar și pomana porcului”, a explicat Attila Daragus, Vicepreședintele ANTREC Covasna potrivit g4media.ro.