Când ne gândim la deserturile copilăriei, automat ne vin câteva dulciuri în cap, printre care plăcinta cu mereu, orezul cu lapte și faimoasa cremă de zahăr ars. Iată secretul cel mai bine păzit de gospodine, pentru a realiza cel mai delicios preparat. Te vei linge pe degete, de cât de bun e.
E miercuri seară. După o zi lungă la locul de muncă, vii acasă și vrei să te delectezi cu ceva bun și dulce sau poate vrei să îți inviți prietenii la tine, să vă distrați la un pahar de vin și un film bun.
Dacă vrei să-i surprinzi cu un desert gustos, tot ce trebuie să faci este să pregătești o cremă de zahăr ars. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, pentru a face desertul așa cum obișnuiau bunicile noastre.
Citește și Cremă de zahăr ars. Rețeta pentru începători explicată pas cu pas
Pentru început, vei avea nevoie de o cratiță în care să fierbi laptele, iar apoi îl vei lăsa la răcit. Pentru a grăbi procesul de răcire, trebuie să pui castronul cu lapte într-un vas mai mare cu apă rece, pe care îl vei schimba de mai multe ori.
Mai departe, într-o altă cratiță, este necesar să adaugi 150 de grame de zahăr, pe care-l vei topi la foc mic până ce vei obține o consistență cremoasă de culoare maroniu închis.
Apoi, după ce ai topit zahărul, poți începe să tapetezi pereții cratiței cu pasta obținută. După ce ați împrăștiat tot caramelul pe suprafața tuciului, gospodinele te sfătuiesc să lași vasul la răcit, până când zahărul va începe să pocnească.
În același timp, iei un bol de dimensiuni medii, în care vei bate cele 7 ouă cu 250 de grame de zahăr și esență de vanilie sau rom. Toarnă, mai apoi, compoziția în cratița cu zahărul caramelizat. Crema se pune la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de 40-45 de minute.
Când ai observat că desertul a căpătat o crustă rumenă la suprafață, scoți cratița din cuptor și o pui pe un fund de lemn, să se răcească. Crema de zahăr ars se mănâncă rece. Poftă bună!
Citește și Temperatura la care se coace crema de zahăr ars. Gospodinele fac o mare greșeală