23 nov. 2022 | 15:52

Secretul bunicii pentru cea mai bună cremă de zahăr ars. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi

Diverse
Secretul bunicii pentru cea mai bună cremă de zahăr ars. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi
Secretul bunicii pentru cea mai buna crema de zahar ars. Ingredientul pe care trebuie sa il adaugi

Când ne gândim la deserturile copilăriei, automat ne vin câteva dulciuri în cap, printre care plăcinta cu mereu, orezul cu lapte și faimoasa cremă de zahăr ars. Iată secretul cel mai bine păzit de gospodine, pentru a realiza cel mai delicios preparat. Te vei linge pe degete, de cât de bun e.

Secretul gustului divin al cremei de zahăr ars, după rețeta bunicilor

E miercuri seară. După o zi lungă la locul de muncă, vii acasă și vrei să te delectezi cu ceva bun și dulce sau poate vrei să îți inviți prietenii la tine, să vă distrați la un pahar de vin și un film bun.

Dacă vrei să-i surprinzi cu un desert gustos, tot ce trebuie să faci este să pregătești o cremă de zahăr ars. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, pentru a face desertul așa cum obișnuiau bunicile noastre.

  • 1 litru lapte de vacă,
  • 250 g zahăr,
  • 7 ouă,
  • esență de vanilie sau rom – după gust,
  • coajă de lămâie pentru a diminua miroul de ouă, opțional.

Citește și Cremă de zahăr ars. Rețeta pentru începători explicată pas cu pas

Cum se prepară cel mai bun desert

Pentru început, vei avea nevoie de o cratiță în care să fierbi laptele, iar apoi îl vei lăsa la răcit. Pentru a grăbi procesul de răcire, trebuie să pui castronul cu lapte într-un vas mai mare cu apă rece, pe care îl vei schimba de mai multe ori.

Mai departe, într-o altă cratiță, este necesar să adaugi 150 de grame de zahăr, pe care-l vei topi la foc mic până ce vei obține o consistență cremoasă de culoare maroniu închis.

Apoi, după ce ai topit zahărul, poți începe să tapetezi pereții cratiței cu pasta obținută. După ce ați împrăștiat tot caramelul pe suprafața tuciului, gospodinele te sfătuiesc să lași vasul la răcit, până când zahărul va începe să pocnească.

În același timp, iei un bol de dimensiuni medii, în care vei bate cele 7 ouă cu 250 de grame de zahăr și esență de vanilie sau rom. Toarnă, mai apoi, compoziția în cratița cu zahărul caramelizat. Crema se pune la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de 40-45 de minute.

Când ai observat că desertul a căpătat o crustă rumenă la suprafață, scoți cratița din cuptor și o pui pe un fund de lemn, să se răcească. Crema de zahăr ars se mănâncă rece. Poftă bună!

Citește și Temperatura la care se coace crema de zahăr ars. Gospodinele fac o mare greșeală

Parteneri
Primele imagini cu Iancu Sterp în costum de mire. Fratele lui Culiță radiază de fericire
Redactia.ro
Cele mai ciudate obsesii și superstiții ale marilor artiști! Iată ce făceau Pablo Picasso și Constantin Brâncuși
Click.ro
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Imagini din apartamentul de 250.000 de euro al Andreei Tonciu. 'Am băgat foarte mulți bani'
Unica.ro
O mică greșeală îi doboară pe șoferi. Li se supendă permisul
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
Șoferii din România nu mai au scăpare. Se aplică începând de astăzi, 27 octombrie
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
SE SCHIMBĂ HARTA ROMÂNIEI! Aceste județe DISPAR!
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Cine sunt nașii lui Iancu Sterp și ai Denisei. Ileana și Claudiu Voicu, apariție spectaculoasă la nunta finilor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro