Secretul bucătarilor profesioniști pentru tocarea legumelor. Totul va fi mult mai rapid
Bucătarii profesioniști au descoperit multe trucuri în special în timp ce au fost instruiți de alții. Cu siguranță ai fost și tu uimit de modul în care toți știu să toace legumele. Viteza cu care fac acest lucru este incredibilă, dar de mare ajutor într-un restaurant în care se lucrează la foc automat. Totul trebuie calculat ca mâncarea să ajungă caldă și la timp în fața clienților. Nu trebuie să te descurajezi că nu ai putea vreodată să faci asta. Există unele soluții ca munca ta în bucătărie să fie una asemănătoare cu cea dintr-un local. Cum poți să faci asta?
Trucul bucătarilor profesioniști pentru legume: cum să le toci repede?
Cu siguranță te-ai gândit și tu cât timp ai salva dacă ai putea să te miști la fel de repede ca bucătarii profesioniști. Gospodinele pricepute au cu siguranță nevoie de aceste trucuri dacă vor să fie și alături de familie încă puțin timp și să nu își petreacă atât de multe momente în bucătărie.
Nu trebuie să te descurajezi pentru că nu ai prea multă îndemânare. Poți să înveți și tu să toci legumele rapid și ca la carte. Un pas important este să te uiți mereu la lama cuțitului și să ai în vedere faptul că degetele care rămân pe tocător trebuie să fie îndoite în interior.
În modul acesta nu riști să te tai, nu întrerupi activitatea cuțitului și ghidezi lama cu propria mână. Taie leguma de care ai nevoie în două jumătăți. Fixează o parte pe orizontal și folosește unghiile și degetul mare pentru a ține leguma pe loc. După ce lama se apropie de ultima bucată, îndreaptă degetele și întoarce partea în cauză pentru a o tăia perpendicular.
Sfaturi utile
1. Cuțitul trebuie să fie în stare perfectă – ascuțit, curat, fără ca lama să se îndoaie.
2. Chiar și bucătarii profesioniști se taie uneori. Dacă respecți tehnica de tocare, rănile nu au cum să fie grave. Prin urmare, nu te descuraja.
3. Legumele se taie stând în picioare. Stând pe scaun nu vei putea toca la fel de rapid ca un bucătar chiar și după câțiva ani de antrenamente.
4. Rezultatele se vor face simțite deja după o săptămână. Dacă ești începătoare, te poți antrena pe varză sau ceapă.
5. Nu pune degetul pe partea superioară a lamei, deoarece te vei trezi cu bătături.
Nu uita să te speli pe mâini înainte să începi orice activitate în bucătărie! Curăță foarte bine și produsele pe care le folosești la rețeta dorită.