11 aug. 2024 | 09:38

Secretul bine ascuns în numele Vodafone. Oamenii descoperă ce înseamnă cu adevărat după 39 de ani

Diverse
Secretul bine ascuns în numele Vodafone. Oamenii descoperă ce înseamnă cu adevărat după 39 de ani
De 39 de ani, lumea folosește serviciile Vodafone

Este unul din cei mai mari giganți în comunicații, cu milioane de abonați peste tot în lume. Dar, puțini sunt cei care știu secretul bine ascuns în numele Vodafone. Oamenii descoperă ce înseamnă cu adevărat după 39 de ani.

De 39 de ani, lumea folosește serviciile Vodafone

După cum bine se știe astăzi, gigantul Vodafone este o companie de telecomunicații, un adevărat lider pe acest segment, și nu numai, atât în Europa, cât și Africa.

Cele mai recente informații spun că gigantul are în acest moment operațiuni pe toate continentele.

Secretul bine ascuns în numele Vodafone. Oamenii descoperă ce înseamnă cu adevărat după 33 de ani

Ernest Harrison (foto: PA Agency)

Povestea începe în urmă cu 44 de ani, de la o idee a lui Ernest Harrison din 1980, la acel moment președintele Racal Electronics Plc, cel mai mare producător de radiouri militare din Marea Britanie. Omul de afaceri lua decizia de intra în negocieri cu Lordul Weinstock de la General Electric Company (GEC).

Începutul militar și dezvoltarea tehnologiilor de comunicații celulare

Această negociere avea să permită companiei Racal să aibă acces la o parte din tehnologia radio miltară a GEC folosită pe câmpul de luptă.

Ulterior, ca urmare a dezvoltării unor soluții de pionierat, Ernest Harrison i-a cerut șefului diviziei de radiouri militare a Racal, Gerry Whent, să exploreze utilizarea acestei tehnologii în scopuri civile.

Secretul bine ascuns în numele Vodafone. Oamenii descoperă ce înseamnă cu adevărat după 33 de ani

Gerry Whent

Apoi au urmat alți pași tehnologici importanți, alături de alți giganți ai vremii în tehnologiile radio cu scop militar, precum Millicom Inc.

Împreună cu șefului diviziei de radiouri militare a Racal, Gerry Whent, Millicom Inc aveau să ceară autorităților britanice, în iulie 1982, acordul pentru o nouă ofertă comună pentru a doua licență de radio celulară din Marea Britanie.

Care este secretul bine ascuns în numele Vodafone

La acest moment, așa cum precizam anterior, Vodafone operează rețele în 16 țări, de toate continentele, dar oamenii abia acum află care este secretul bine ascuns în numele Vodafone.

Viitorul CEO Gerry Whent a explorat tehnologia pentru utilizarea zilnică de către o persoană obișnuită a tehnologiilor de comunicare radio celulară. Whent a vizitat o fabrică de radiouri mobile din Virginia, și s-a întors cu ideea de a crea Racal Strategic Radio Ltd.

După intrarea pe bursă a companiei inițiale, Racal Electronics Plc, în 1988, prin subsidiara Racal Telecom, spre finalul anului 1991, Racal Telecom a fost divizată din Racal Electronics în Vodafone Group Plc, cu Gerry Whent ca CEO, iar acesta este startul boom-ului tehnologic al viitorului gigant în telecomunicații Vodafone.

Atunci când au ales numele companiei, fondatorii s-au gândit că ar fi important ca brandul acesteia să „reflecte furnizarea de servicii de voce și date prin intermediul telefoanelor mobile”. Prin urmare, au optat pentru trei cuvinte care să rezume produsul lor, voce, date, fone, acestea creând Vodafone.

A cumpărat toți concurenții săi la prețuri mici

După anul 1991, când compania a fost redenumită „Vodafone Group”, cu Gerry Whent la putere, compania a cumpărat toți concurenții săi la prețuri mici pentru a construi imperiul care este astăzi compania.

Patru ani mai târziu, Ernest Garrison a preluat conducerea și a continuat să conducă compania. Creșterea Vodafone a fost un proces treptat, deoarece conducerea a ales strategii de expansiune eficiente, preluând o țară nouă pe rând pentru a evita pretențiile de monopol.

Această companie de telefonie, care a început ca o simplă fabrică militară de radiouri, este în prezent un important furnizor de servicii de telefonie în valoare de 135 de miliarde de dolari americani.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar în a doua zi de Crăciun pentru a-ți merge bine tot anul
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Proiectul ambițios al tunelului de 20 de trilioane de dolari prin care s-ar putea ajunge de la New York la Londra într-o oră
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Zodii care vor atrage toate privirile de Revelion. Vor fi în centrul atenției în noaptea dintre ani
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Statul vrea banii românilor. Cetățenii sunt obligați să plătească. Decizia se aplică în toată țara
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI au primit MAJORĂRI! ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro