30 sept. 2023 | 20:26

Secretul banal prin care frigiderul tău va consuma mai puțină energie. Mulți oameni habar nu au de acest detaliu

Diverse
Secretul banal prin care frigiderul tău va consuma mai puțină energie. Mulți oameni habar nu au de acest detaliu
Secretul banal prin care frigiderul tău va consuma mai puțină energie. Mulți oameni habar nu au de acest detaliu

Frigiderul este unul dintre electrocasnicele esențiale din locuința noastră, dar poate consuma o cantitate semnificativă de energie electrică. Din fericire, există câteva trucuri simple pe care le puteți folosi pentru a reduce consumul de energie. Iată cele mai interesante trucuri prin care îți poți micșora semnificativ factura la lumină.

Cum faci frigiderul să consume mai puțin

Poate că nu sunteți conștienți de acest lucru, dar știați că frigiderul vostru consumă mult mai multă energie dacă nu este pus la punct? Mai exact, el nu mai funcționează în parametri atunci când bobinele sunt înfundate.

Bobinele de condensare sunt componente importante ale sistemului de refrigerare care ajută la eliminarea căldurii din interiorul frigiderului pentru a menține o temperatură optimă.

Aceste bobine sunt, de obicei, realizate din tuburi de metal sau țevi și sunt așezate pe partea din spate sau pe partea de jos a frigiderului, deasupra sau în apropierea compresorului.

Bobinele condensatorului ajută frigiderul să mențină o temperatură optimă. Dacă bobinele sunt murdare, ele nu pot elimina eficient căldura, ceea ce suprasolicită compresorul, care consumă mai multă energie.

Astfel, dacă vreți ca frigiderul să consume mai puțină energie, trebuie să le curățați constant. Dacă sunt mereu curate, fără praf, aceste componente importante își vor face treaba așa cum trebuie.

La ce să fim atenți când vine vorba despre frigider

Locul în care plasați frigiderul poate avea, de asemenea, un impact semnificativ asupra consumului de energie. Evitați expunerea la soare directă sau amplasați frigiderul într-un colț rece al bucătăriei

Garniturile uzate sau deteriorate ale ușii pot permite aerului cald să intre în frigider, ceea ce crește solicitarea asupra compresorului și, implicit, consumul de energie. Verificați garniturile ușii și înlocuiți-le dacă sunt uzate sau deteriorate.

Vezi și: Butonul secret pe care îl au multe frigidere. Puțini oameni știu la ce folosește, de fapt

Nu introduceți alimente fierbinți în frigider. Lăsați-le să se răcească la temperatura camerei înainte de a le pune în frigider. Alimentele fierbinți pot determina frigiderul să funcționeze mai mult timp pentru a le răci.

Un obicei simplu, dar eficient, este să nu lăsați ușa frigiderului deschisă mai mult decât este necesar. Cu cât ușa este deschisă mai mult timp, cu atât frigiderul trebuie să muncească mai mult pentru a menține temperatura interioară.

Încercați să fiți eficienți și să luați tot ce aveți nevoie din frigider din prima. De fiecare dată când deschideți ușa, frigiderul trebuie să se refacă pentru a menține temperatura internă. Evitați deschiderea frigiderului în mod inutil.

Cum reducem consumul de energie

Dacă frigiderul dvs. este vechi și consumă multă energie, ar putea fi o investiție bună să-l înlocuiți cu un model mai nou și mai eficient energetic. Alegeți un frigider cu clasă energetică A++ sau A+++ pentru a reduce consumul de energie pe termen lung.

Află și: De ce să pui bureți de vase în mașina de spălat. Trucul e genial, faci economie și la factură

Folosește un contor inteligent sau un dispozitiv de monitorizare a consumului pentru a-ți urmări și analiza consumul de energie. Acest lucru te poate ajuta să identifici zonele în care poți economisi mai mult.

Asigură-te că filtrele de aer ale sistemelor de ventilație sau de climatizare sunt curate și înlocuite regulat pentru a menține eficiența sistemelor. Mai mult, un termostat pe care îl poți programa îți permite să ajustezi automat temperatura în funcție de orarul zilnic, astfel încât să nu fie necesară încălzirea sau răcirea excesivă a locuinței când nu ești acasă.

Înlocuiește becurile incandescente cu becuri LED sau cu fluorescență compactă (CFL). Acestea consumă mult mai puțină energie și au o durată de viață mai lungă.

Parteneri
Cine e tânăra pe care Silviu Prigoană a vrut să o înfieze. "Îmi spunea mereu că ar vrea să locuiesc cu el"
Redactia.ro
Povestea celui mai spectaculos castel din Moldova. A supraviețuit războaielor, comunismului, incendiilor și invaziei sovietice
Click.ro
Momentul în care Ludovic Orban își anunță retragerea din cursa pentru Cotroceni și susținerea pentru Lasconi. Reacția candidaților
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Care au fost ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană. Prietenii lui au crezut că le face o farsă
Unica.ro
Serialul care spulberă audiența Netflix. Cine dă marea lovitură
EVZ.ro
Igor Cuciuc și-a înmormântat fiica. Imagini dureroase din ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum / GALERIE FOTO
Spynews
Muzica populară din România a pierdut o legendă. A fost cel mai iubit cântăreț
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
AJUTOR NESPERAT pentru SUTE de MII de PENSIONARI! Se DAU BANI în PLUS
Mediaflux
Ce țepe a luat Valerie Lungu de când a început să își construiască noua casă. În ce stadiu sunt lucrările
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum arată noul iubit al Ceraselei de la Insula Iubirii. Primele declarații despre bărbatul care l-a înlocuit pe Rareș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro