Secretul a ieșit la iveală! Ce notă a obținut Cristian Tudor Popescu la examenul de Bacalaureat. Detalii neștiute până acum

Secretul a ieșit la iveală! Ce notă a obținut Cristian Tudor Popescu la examenul de Bacalaureat. Detalii neștiute până acum

Cristian Tudor Popescu este unul dintre cei mai renumiți oameni de presă din România, fiind o figură remarcantă a perioadei de după 1989, atunci când a activat la ziarul „Adevărul”, iar ulterior a devenit director fondator al ziarului „Gândul”.

Detalii neștiute despre celebrul jurnalist

Cristian Tudor Popescu a devenit cunoscut prin specificul scriiturii și al discursurilor sale caracterizate printr-o înaltă plasticitate a limbujului, dar și prin modul tăios, sarcastic și realist prin care observă evenimentele de orice natură care au loc în România.

Prin unicitatea felului său de a fi ca om, gazetar și analist politic, CTP poate clasifica publicul în două moduri: Cei care îl iubesc și se delectează cu fiecare replică a sa, ori dimpotrivă, cei care nu agrează acest stil jurnalistic, ba mai mult, se află în tabăra celor care nu îl simpatizează. Multă lume nu știe însă că celebrul jurnalist CTP a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare din București, obținând diploma de inginer.

Sursă poză: republica.ro

Mai mult, numele său real este Cristian Popescu, iar ulterior acesta și-a adăugat prenumele tatălui, datorită unei înțelegeri cu poetul cu același nume, stabilind că cine va publica prima oară un text își va păstra numele, iar celălalt va face o schimbare pentru a nu se confunda.

Ce notă a luat la BAC jurnalistul

Un om cu o inteligență excepțională și vaste noțiuni de cultură generală, CTP a început cu dreptul în noua etapă a vieții sale, facultatea. Cu puțin timp în urmă, jurnalistul a dezvăluit câteva informații cu privire la adolescența sa și preocupările pe care le avea atunci, cititul fiind una dintre cele mai importante pentru acesta.

Eu am facut liceul într-o perioada în care cultura generală era un motiv de mândrie. Dacă aveai cunoștințe în mai multe domenii, dacă vorbeai corect românește, erai un om respectat, un om “cu carte”.

Și exista o anume gratuitate în actul de a învăța, voiai pur și simplu să știi ca să-ți reduci neștiința, în care nu te simțeai bine, nu gândindu-te neapărat că vei avea astfel o slujbă mai bună sau bani mai mulți.

Nici măcar notele nu erau un scop. Media mea la Bacalaureat a fost 9.83, dar în timpul liceului am avut note de toată mâna, fiindcă citeam ce voiam și când voiam eu. Dar citeam, stimați liceeni de azi, chiar citeam”, a dezvăluit Cristian Tudor Popescu.