Secretele salatei de vinete. Doar bucătarii cu experiență le știu. Cum să prepari vânata la perfecție fără să fie vreodată amară
Oare există cineva care nu iubește salata de vinete? De acest lucru s-au ocupat bucătarii din popor care au născocit mai multe variante pentru a fi pe plac tuturor. Care este secretul unui astfel de preparat și ce îl face deosebit? Toți oaspeții tăi îl vor lăuda dacă îl vei prepara astfel!
Rețetă pentru salată de vinete
Salata de vinete se găsește de ordine la începtul meselor. Aceasta se află pe diverse platouri tradiționale alături de produse din carne românești, brânză, ouă umplute, roșii umplute, piftele sau ficăței înveliți în bacon și salată cât cuprinde.
Cu toate astea, este considerată ca fiind o gustare pe cinste între mese sau chiar un prânz reușit dacă o combini cu roșii. Majoritatea o consumă simplu, alături de maioneză făcută în casă, pentru că astfel are un gust aparte. Pe de altă parte, există și un bun procent de români care o preferă doar cu bucățele de ceapă în ea.
- Ingrediente
3-4 linguri maioneza
▢2 kg vinete
▢1 ceapa tocata foarte marunt
▢sare
- Detalii nutriție:
Calorii: 138kcal
Glucide: 21g
Proteine: 4g
Grasimi: 6g
Grasimi saturate: 1g
Colesterol: 3mg
Sodiu: 52mg
Potasiu: 790mg
Fibre: 10g
Zahar: 13g
Vitamina A: 77IU
Vitamina C: 9mg
Calciu: 34mg
Fier: 1mg
Mod de preparare
Vinetele trebuie coapte în coajă și lăsate să se odihnească pentru a le putea curăța în primul rând. Ulterior, mai trebuie să stea câteva minute la scurs, pentru ca salata să nu fie plină de apă, ci cremoasă și să se poată îmbina astfel cu maioneza sau alt ingredient preferat.
Secretul constă în ustensila cu care tai leguma principală. Vinetele nu se toacă cu un cuțit obișnuit pe care îl folosești în mod normal la legume, carne sau alte trebuințe, ci cu unul de plastic sau lemn pentru ca acestea să nu se oxideze.
Au o textură sensibilă și trebuie să ai grijă cum le prepari. De asemenea, nu este indicat să le tai mult prea mărunt pentru că nu o să aibă nicio formă pe pâine și-și vor pierde din aromă.
Unii preferă să le mănânce alături de ardei roșu, cu maioneză de mai multe tipuri sau cu puțin pătrunjel aruncat deasupra. Oricum ai face-o, sunt perfecte pentru anotimpurile calde pentru că sunt extrem de răcoritoare și au un farmec aparte dacă alegi să le introduci în platourile de la deschiderea mesei. Mai mult decât atât, îi vei duce pe oaspeții tăi din nou în copilărie, mai ales dacă le faci ca la carte.