Secretele investițiilor în imobiliare. Sfaturile prețioase de care să ții cont înainte să începi

de: Ștefan R. Apostol
24 03. 2022

Investițiile imobiliare nu vin cu o hartă, iar drumul spre bogăție este adesea sinuos. Există lucruri pe care le puteți face pentru a vă pune pe drumul cel bun. Și sunt lucruri care vă pot asigura cele mai bune șanse de succes. A face investiții bune și profitabile, înseamnă să știi câteva secrete, să asculți de sfaturile profesioniștilor din domeniul imobiliar. Dar și să iei în considerare trendul investitorilor de succes din piață.

Investițiile imobiliare și secretele succesului

Investițiile imobiliare de succes reprezintă de mult timp una dintre modalitățile dovedite de a deveni bogat. Cumpărați sau asigurați titlul de proprietate asupra unui teren, ar fi o opțiune rapidă.

Sau, o altă variantă, ar fi să dezvoltați potențialul agricol îmbunătățit al proprietății sau să construiți locuințe pe care le puteți închiria. Un alt mod de a investi în imobiliare este să faceți ca proprietatea de investiții să fie mai atractivă pentru chiriași, astfel încât să puteți percepe chirii mai mari.

Acestea sunt modalități obișnuite de a avea succes în investițiile imobiliare. Piața imobiliară este în continuă schimbare, și nu doar în ceea ce privește locul în care oamenii doresc să locuiască. Dar știm cu toții că imobiliarele oferă randamente mai bune ale investițiilor decât piața bursieră, fără la fel de multă volatilitate.

În domeniul imobiliar, riscul de pierdere este minimizat de perioada de timp în care vă păstrați proprietatea de investiții. Când piața se îmbunătățește, la fel se întâmplă și cu valoarea proprietății.

Imobiliarele sunt o resursă limitată

Oamenii se gândesc la bani atunci când investesc în imobiliare. Există numeroase motive convingătoare pentru acest lucru. Imobiliarele sunt o resursă limitată. La urma urmei, este imposibil să se fabrice terenuri suplimentare.

Prin urmare, bunurile imobiliare sunt considerate pe scară largă ca fiind o investiție solidă. Cu toate acestea, trebuie recunoscut faptul că înțelepciunea convențională cu privire la imobiliare evoluează. Acest lucru are aproape sigur legătură cu economia.

Nu este neobișnuit să întâlnim persoane care se tem de investițiile imobiliare. Aceștia cred că nu mai există bani. În plus, aceștia pot crede că nu pot reuși fără a investi sume substanțiale din banii proprii.

Ambele credințe sunt în mod demonstrabil false. Indiferent de piață, investițiile imobiliare sunt o modalitate excelentă de a construi avere. Piețele care sunt în scădere pot fi, de fapt, cele mai fertile pentru oportunități.

Dacă aveți o minte creativă, investițiile imobiliare sunt pentru dumneavoastră. Iată câteva principii de bază pe care trebuie să le înțelegi pentru a avea succes în investițiile imobiliare.

Citește și: Irina Schrotter vrea să dea lovitura în imobiliare, la Iași. Cu cine se luptă pentru un domeniu de aproape 3 hectare

Păstrați-vă mintea deschisă la idei noi

Cei mai de succes investitori imobiliari văd oportunități de profit peste tot. Capacitatea de a vedea finanțări creative este esențială, cu atât mai mult pe piața actuală.

Este important să cunoașteți toate opțiunile

Prin definiție, investițiile imobiliare sunt un joc cu mize mari. Nu faceți niciodată o investiție de care nu sunteți sigur. Este esențial să înțelegeți ce faceți pentru a reuși.

Investiția în educația financiară va da roade pe termen lung

Este obișnuit ca investitorii imobiliari să investească în proprietăți care generează multiplii investiției lor inițiale. Luați în considerare propria educație și din această perspectivă.

Capacitatea de a utiliza corect o strategie poate duce la obținerea unor randamente substanțiale. În mod firesc, dacă nu utilizați resursele esențiale, riscați să înregistrați pierderi.

Sfaturi pentru a deveni de succes în investiții imobiliare

Fie că sunteți nou în domeniul investițiilor imobiliare sau că sunteți la a treia proprietate de venit, acest articol este plin de sfaturi și perspective interesante pentru fiecare în parte.

1. Alegerea pieței și sincronizarea înțeleaptă a investiției

Pentru o investiție imobiliară de succes, este mai important să cunoașteți piața locală decât ceea ce se întâmplă la nivel național. Achiziția dvs. și succesul acesteia vor fi cel mai mult influențate de factorii care acționează pe piața dvs. imobiliară specifică.

O bună regulă de bază pentru a avea succes în investițiile imobiliare este de a evita piețele foarte fierbinți. Unii investitori imobiliari se pot lăuda cu aprecierea proprietăților lor sau cu ratele în creștere, dar riscați să cumpărați la vârful pieței și să vă pierdeți banii.

Piețele imobiliare se mișcă în cicluri din cauza dorinței de a obține profituri economice, iar fiecare piață imobiliară se află într-o fază ușor diferită a ciclului său imobiliar.

Trebuie să găsiți piețe care se află în faza de expansiune, unde vânzările și prețurile sunt în creștere, accesibilitatea este bună, construcția este scăzută și investițiile de capital sunt în creștere.

Piața exactă în care vă aflați ar trebui să vă influențeze abordarea în alegerea investițiilor. Vârful construcțiilor noi tinde să apară după vârful cererii de locuințe, ceea ce duce, în cele din urmă, la o supraofertă temporară și la prețuri mai mici.

Această fază de criză durează, de obicei, între 1 și 3 ani înainte de a se găsi un nivel minim al prețurilor. Pentru a avea succes în investițiile imobiliare, ar trebui să vă concentrați, de asemenea, asupra locației proprietății în cadrul pieței.

Trebuie să investești în acele cartiere care au o densitate mare a populației, sunt în curs de dezvoltare și au toate facilitățile de bază în apropiere.

Citește și: Frații Dedeman mai dau o lovitură în România. Achiziția de zile mari făcută la început de 2022

2. Cumpărați la un preț scăzut

Investițiile imobiliare pot fi comparate cu investiția într-o acțiune care plătește dividende. Randamentul investiției se bazează pe cât de ieftin ați cumpărat bunul.

Cu toate acestea, trebuie să vă uitați la randamentul investiției. O căsuță ieftină într-un cartier nesigur poate fi cumpărată cu bani puțini, dar nici nu veți obține prea mulți bani de pe urma ei.

3. Exploatați piața ascunsă

Cazul ideal este să cumperi o proprietate de la un vânzător în dificultate, deoarece o poți obține mult sub valoarea de piață corectă. Uitați de licitațiile de executare silită; în acest caz puteți face afaceri, dar veți găsi adesea proprietăți care au nevoie urgentă de reparații.

În schimb, căutați locuințe cu vânzători în dificultate care nu au scos-o încă pe piață. Cuplul care trece printr-un divorț sau familia care vrea să vândă casa mamei după ce aceasta a decedat sunt vânzătorii ideali; ei vor doar să obțină banii, iar cumpărătorul primește probabil o casă bine întreținută.

4. Înțelegeți-vă costurile de la început

Dacă ești nou în domeniul investițiilor imobiliare, este crucial să îți înțelegi costurile de la început. Nu este vorba doar de costul proprietății și de comisioanele agentului imobiliar.

Va trebui să plătiți pentru reparații și prea mulți începători în domeniul investițiilor imobiliare nu știu cum să estimeze cu exactitate costurile pentru a repara acea fundație crăpată, pentru a remedia problemele electrice și pentru a rezolva infestările de dăunători.

Nu credeți că puteți rezolva problema lucrând în weekenduri pentru a adăuga puțină vopsea. Majoritatea lucrărilor de bricolaj diminuează valoarea locuinței. Încercarea de a repara singur problemele electrice și sanitare ale cuiva poate face ca aceasta să devină nevandabilă.

Cu excepția cazului în care sunteți deja capabil să faceți astfel de lucrări conform codului. Alții nu reușesc să își facă un buget pentru costurile de închidere, asigurare sau costuri de utilități și sfârșesc prin a pierde bani în urma unei tranzacții.

5. Înțelegeți piața

Una dintre cele mai bune modalități de a evita problemele atunci când investești în imobiliare este să înțelegi piața. Înțelegerea pieței imobiliare vă va ajuta să evaluați prețul unei proprietăți de investiții.

Cunoașteți cât valorează pe metru pătrat o casă tipică dintr-o comunitate și chiria pe care ați putea să o cereți pentru o anumită proprietate de investiții. Renovați proprietățile în moduri care să le facă mai atractive pentru cumpărătorul așteptat.

De exemplu, nu reduceți niciodată numărul de dormitoare într-o comunitate favorabilă familiilor. Nici nu ar trebui să reduceți dimensiunea dulapului sau să micșorați baia principală pentru a pune o cadă cu hidromasaj pe care puțini din zonă ar aprecia-o.

Nu stricați o curte bună pentru a pune o piscină dacă există puțină cerere pentru ea. Alegeți cele mai bune piețe imobiliare, cum ar fi zona metropolitane, care au înregistrate creșteri spectaculoass în domeniul imobiliar.

Pe piața imobiliară cererea a făcut ca valoarea locuințelor să crească cu aproximativ zece procente pe an în ultimii ani. Prețurile locuințelor au scăzut în 2017, permițând prețurilor să se ajusteze.

Prețurile medii ale locuințelor de astăzi sunt similare cu cele de la vârful din 2006, dar sunt mai accesibile atunci când se ia în considerare inflația. Dacă investiți timp și efort pentru a înțelege cu adevărat piața imobiliară locală, vă puteți îmbunătăți semnificativ șansele de a avea succes în investițiile imobiliare.

Citește și: Lovitură cruntă pentru proprietarii de imobile din Cluj, București sau Iași. Pandemia i-a îngenunchiat pe toți

6. Gestionați-vă riscurile în investițiile imobiliare

Există mai multe modalități prin care puteți gestiona riscurile într-o investiție imobiliară. În primul rând, nu vă îndatorați foarte mult. Atunci când cumpărați o investiție imobiliară de vânzare, urmăriți să dați un avans de cel puțin 10%.

Douăzeci la sută este mai bine, deoarece elimină asigurarea ipotecară privată și, de multe ori, produce și o rată a dobânzii mai mică la împrumut. În al doilea rând, mențineți o rezervă mare de numerar.

Veți reduce riscul de a fi nevoit să vindeți rapid o proprietate în pierdere dacă aveți banii necesari pentru a transporta proprietatea cu mult înainte de a fi nevoie să o mutați. Având o rezervă de numerar mai mare, veți putea, de asemenea, să plătiți facturile de reparații neașteptate înainte de a putea pune o proprietate pe piață.

Gestionarea riscurilor în mod corect vă poate îmbunătăți semnificativ șansele de a avea succes în investițiile imobiliare. Nu cumpărați o proprietate pentru care calculele matematice arată prost pentru că vă este teamă că veți pierde afacerea. Nu vă îndrăgostiți niciodată de o proprietate de investiții. Nu veți locui acolo, altcineva o va face.

Fiți conștient de toleranța dumneavoastră la risc. Apoi, luați măsuri pentru a gestiona riscul, fie că evitați reparația de care vă temeți că va fi o gaură de bani, fie că vă îmbunătățiți poziția de numerar înainte de a o cumpăra.

Dacă nu puteți face față stresului potențial al reparării și schimbării, cumpărați în schimb proprietăți la cheie.

7. Optați pentru cel mai bun din clasă

O greșeală comună în investițiile imobiliare este încercarea de a dezvolta o proprietate pentru a fi cea mai bună din zonă. Aceștia pot încerca să renoveze case într-o zonă de clasă muncitoare și să le transforme într-o casă de lux.

Nu poți vinde asta la același preț pe care l-ai primi într-o zonă de lux. Ajungi să pierzi bani. Construirea excesivă a unei case este o risipă. Optați pentru atingeri de cel mai bun din clasă. Nu încercați să faceți dintr-o clădire de birouri cel mai sofisticat sau elitist produs.

În primul rând, reparați tot ceea ce este stricat sau deteriorat. Apoi, faceți mici schimbări care ies în evidență, dar care nu costă mult.

Vopseaua în două tonuri peste o vopsea de o singură culoare este un bun exemplu. Distribuitoarele de săpun și coșurile de gunoi mai comode sunt un alt exemplu. Renunțați la blaturile din Corian sau granit, la electrocasnicele de top sau la decorațiunile scumpe.

8. Maximizați valoarea proprietății imobiliare

Căutați modalități de a maximiza valoarea proprietății imobiliare, scoțând mai mult profit pentru aceeași proprietate de investiții. Aceasta ar putea implica închirierea unui colț unei bănci pentru a instala un bancomat.

Ați putea închiria un spațiu în hol pentru un mic economat, generând venituri din chirii din ceea ce, altfel, nu reușea să contribuie la fluxul de numerar al afacerii. Într-un complex de apartamente, puteți căuta servicii cu valoare adăugată.

De exemplu, oferiți serviciul de ridicare a gunoiului de la ușa cuiva până la tomberon pentru o sumă modică pe lună. Sau adăugați un portar sau un agent de securitate în clădire.

Acum puteți cere o chirie mai mare pentru o proprietate mai atractivă. O altă variantă a acestui lucru se aplică în cazul schimbării de case.

În loc să cumpărați casa, să o reparați și să o vindeți unui cumpărător de case, umpleți-o cu un chiriaș, în schimb. Odată ce chiriașul s-a mutat cu un contract de închiriere, începeți să căutați cumpărători.

Aceasta se numește o proprietate de închiriere la cheie și poate fi vândută cu ușurință unui nou investitor care dorește să se lanseze în investiții imobiliare fără probleme.

Citește și: Ești client Imobiliare.ro? Află că ești în pericol, ce mai poți face acum

9. Cunoașteți regulile și reglementările privind investițiile imobiliare

Nu transformați acel subsol într-o a doua unitate de închiriere până nu știți dacă acest lucru este permis sau nu. Nu transformați primul etaj al clădirii în spațiu comercial dacă legile locale de zonare interzic acest lucru.

Fiți atenți la regulile privind afacerile cu servicii de alimentație publică înainte de a înlocui o zonă de pauză plină de automate cu un mic magazin de sandvișuri. Nu presupuneți niciodată că puteți adăuga încă o cameră sau un al doilea etaj la o clădire. Înțelegeți gradul de lucrări care necesită o autorizație înainte de a le începe.

10. Luați în considerare investițiile imobiliare netradiționale

Amintiți-vă că investițiile imobiliare nu trebuie să echivaleze cu o alegere între a investi în case unifamiliale și clădiri de apartamente. Ați putea investi în clădiri de birouri, complexe de unități de depozitare, spații industriale și depozite.

Toate acestea generează venituri din chirii. În cazul birourilor și al clădirilor industriale, este posibil să puteți reduce costurile totale cu un contract de închiriere cu trei plase.

Contract în care chiriașul acoperă asigurarea de bază și plătește impozitele pe proprietate și întreținerea. Investiția dvs. generează apoi un flux de numerar constant, cu puține cheltuieli din buzunar.

Concluzie și cel mai simplu mod de a deveni un investitor în imobiliare de succes

Imobiliarele reprezintă o opțiune de investiție excelentă pentru cei care doresc să obțină succes financiar. Să devii un investitor imobiliar de succes este un pas mare pentru a obține acea mult dorită libertate financiară.

Investițiile imobiliare oferă perspective de flux de numerar mai bune decât piața bursieră. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă să evitați greșelile care fac ca atât de multe vise de îmbogățire prin investiții imobiliare să se transforme în coșmaruri în instanța de faliment.

Un flux de numerar bun din închirierea proprietății imobiliare înseamnă că investiția este, nu mai este nevoie să spunem, profitabilă. Un flux de numerar prost, pe de altă parte, înseamnă că nu veți avea bani la îndemână pentru a vă rambursa datoria.

Prin urmare, găsirea unei bune oportunități de investiție ar fi cheia pentru a avea succes în investițiile imobiliare. Cu cât proprietatea de investiții este mai puțin costisitoare, cu atât mai mici vor fi cheltuielile tale curente.

Investițiile imobiliare reprezintă o oportunitate perenă. Cu toate acestea, fețele investițiilor imobiliare pot fi foarte diferite în funcție de starea economiei și a pieței imobiliare.

În calitate de investitor imobiliar, trebuie să fiți conștient de fiecare oportunitate. Păstrarea unei minți deschise în investițiile imobiliare este vitală pentru succesul dumneavoastră. Consultați-vă cu unul dintre consilierii de investiții care vă poate ajuta să vă construiți un portofoliu personalizat de proprietăți de închiriat cu flux de numerar la cheie în diverse piețe în creștere.