Ostropelul de pui ne amintește, fără dar și poate, de copilărie și de verile trăite la bunici. Acest fel de mâncare foarte cremos și gustos este potrivit pentru orice vârstă, astfel că trebuie să respecți anumiți pași foarte simpli pentru a îi mulțumi pe toți din familie, de la mic la mare, în timp ce reușești să faci o rețetă ca la bunica acasă.
Ostropelul de pui este un fel de mâncare preferat de toți românii, indiferent de perioada anului. Acesta poate să fie servit alături de garnituri pe bază de cartofi sau cu mămăligă, iar rețeta lui este una extrem de simplă. În timp ce multă lume a modificat felul de mâncare pentru a se potrivi cu preferințele celor dragi, tu poți să îl realizezi cu un minim de efort.
O să ai nevoie de 700 de grame de carne de pui, câteva linguri de ulei, 8 căței de usturoi, jumătate răzuiți și jumătate feliați și 1 litru de suc de roșii și o legătură de pătrunjel. Nu uita de condimente pentru a-i da ostropelului un gust delicios, anume o lingură de cimbru uscat, sare și piper după gust.
Pentru început, pune ulei într-o cratiță și adaugă carnea de pui pentru a se rumeni. Condimentează acest produs după preferințe. Scoate puiul din tigaie după ce este gata și folosește în continuare uleiul rămas. Călește usturoiul răzuit pentru maxim un minut și adaugă sosul de roșii alături de cimbrul uscat. Lasă sosul să fiarbă și adaugă înapoi carnea de pui. Acoperă cratița folosită cu un capac și lasă totul așa timp de 20 de minute.
În momentul în care carnea este gata trebuie adăugați și cățeii de usturoi feliați pentru un plus de savoare. Sosul mai trebuie lăsat să fiarbă pentru încă 5 minute. În momentul în care focul este oprit se mai adaugă pătrunjel. Este foarte important să folosești usturoi într-o cantitate generoasă pentru a obține un gust cât mai autentic al ostropelului de pui.
Important este și cum este folosit sosul de roșii. Dacă acesta este cumpărat din comerț, trebuie diluat cu apă pentru a nu obține un sos foarte gros. De asemenea, cantitatea de usturoi poate să fie una mai mică dacă gusturile diferă, dar rețeta nu va mai avea același efect. Apoi, el poate să fie servit cu fel și fel de garnituri pentru că este o mâncare foarte versatilă și gustoasă.