Sebastian Colțescu va apărea în fața UEFA. Secretul lui s-a aflat: ce as are în mânecă

Sebastian Colțescu va apărea în fața UEFA. Secretul lui s-a aflat: ce as are în mânecă
Arbitrul român va apărea în fața UEFA

În următoarele zile UEFA urmează să ia o decizie în privința scandalului de rasism în care este implicat și arbitrul român Sebastian Colțescu, care a fost audiat săptămâna trecută de către oficialii forului European.

Sebastian Colțescu va apărea în fața UEFA

Sebastian Colțescu așteaptă acum decizia comisiei UEFA și are și o surpriză pentru ei. Avocatul Josep Vandellos se află printre susținătorii arbitrului. Chiar mai mult, acesta s-a oferit să-l reprezinte legal.

Vandellos a reprezentat mai mulți jucători sau cluburi în fața celor de la UEFA. Deocamdată, nici unul din cei implicați în scandalul de rasism nu este inclus vreo procedură disciplinară. Se pare că forul european încercă pentru moment să audieze toate părțile pentru a putea lua o decizie în acest sens. Avocatul a fost contactat de reporteri, însă a refuzat propunerea de a participa la discuție.

”Am convenit cu clientul meu ca pe tot parcursul acestui caz să nu oferim nicio declarație, a spus Josep Vandellos, avocatul arbitrului român.

Sebastian Colțescu, audiat de oficialii UEFA

Potrivit unor surse PlaySport, arbitrul le-a spus anchetatorilor că nu a intenționat să facă o trimitere rasistă la adresa lui ”Webo” și că ”negru” a fost menit să-l identifice într-o discuție pe care o purta cu Ovidiu Hațegan.

Totodată, Sebastian Colțescu a le-a explicat oficialilor că acesta este singurul cuvânt din limba română acceptabil pentru a fi folosit într-o astfel de situație.

UEFA a angajat translatori români

Se pare că în toată gălăgia creată în urma scandalului, un amănunt important le-a scăpat multora. Mai exact, prima persoană care folosește cuvântul ”negru” în discuția cu Ovidiu Hațegan este nimeni altul decât Octavian Șovre, care în proba audio spune de cel puțin două ori acest cuvânt.

Deși a scăpat din atenția publicului, se pare că arbitrul orădean a intrat în atenția celor de la UEFA. Oficialii forului l-au audiat și pe acesta săptămâna trecută, care oricum erau la curent cu toate cele întâmplate, însă au vrut să audă cum stau lucrurile și din punctul de vedere al acestuia.

S-ar putea ca proba audio să fie principala dovada care îi poate salva sau înfunda pe arbitrii români. Asta deoarece, înregistrările din timpul meciului sunt salvate pentru o perioadă de timp după ce acesta a luat sfârșit. Ca să facă lumină în acest caz, oficialii UEFA au decis să angajeze un translator vorbitor de limba română. Acesta va traduce tot ce au vorbit Hațegan, Șovre și Sebastian Colțescu.

Citește întreaga știre pe playsport.ro!

Urmăriți Playtech.ro și pe