Sebastian Colţescu, prima reacție după ce a fost acuzat de rasism. Cum se apără

Sebastian Colţescu, prima reacție după ce a fost acuzat de rasism. Cum se apără
Sebastian Colţescu a provocat un scandal uriaş la PSG - Başakşehir

Sebastian Colțescu a ajuns în centrul unui scandal uriaș, după acuzele de rasism care i-au fost aduse în Champions League. Rezervă pentru Ovidiu Hațegan în partida PSG – Bașakșehir, arbitrul din Craiova a vrut să indice că un oficial de pe banca turcilor ar trebui eliminat. Cel vizat era Pierre Webo, pentru identificarea căruia, Colţescu a folosti cuvintele „negrul ăla”. Webo l-a auzit şi l-a confruntat furios. „De ce ai spus negru?”, a urlat de mai multe ori Webo spre Colţescu.

Sebastian Colţescu şi-a cerut scuze pentru incident şi spune că a fost doar o neînţelegere

În acest scandal a intervenit şi Demba Ba, fost jucător la Chelsea, rezervă la Başakşehir în meciul de la Paris. „Când te-ai referit la el (n.r. arată spre un alt fotbalist) nu ai spus ‘acest tip alb’, ai spus acest tip. Ascultă-mă! Atunci de ce ai menționa ‘acest tip negru’ în cazul meu?”, i-a strigat Demba Ba lui Colţescu.

În cele din urmă, cei de la Başakşehir au ieşit de pe teren, în formă de protest. Iar francezii au urmat şi ei exemplul. Partida nu s-a mai putut relua, pentru că oaspeţii au cerut ca Sebastian Colţescu să nu mai aibă niciun rol în meci. Au refuzat ca varianta ca acesta să fie trecut la VAR. În cele din urmă, UEFA a reprogramat partida pentru miercuri, de la ora 19:55.

Acuzat din toate direcţiile, Sebastian Colţescu se apără şi spune că a fost doar o neînţelegere. Şi că nu a avut intenţia să fie rasist. Şi-a cerut scuze pentru incident, dar riscă oricum o suspendare record din partea UEFA.

„Îmi cer scuze pentru această neînţelegere. Nu am avut intenţia de a fi rasist. Într-un astfel de context, oamenii nu se pot exprima corect şi pot fi înţeleşi greşit. Îmi prezint scuzele în numele UEFA Champions League. Sper că mă veţi înţelege”, a scris Sebastian Colţescu pe reţelele de socializare.

https://twitter.com/footiefan999/status/1336428653576671235?s=20

Pentru Başakşehir, partida cu PSG nu mai are nicio miză în clasament. Va încheia grupa pe ultimul loc, indiferent de rezultatul partidei de la Paris. În schimb, campioana Franţei ar avea nevoie de o victorie pentru a îşi asigura primul loc în grupă, în faţa celor de la RB Leipzig.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI