Se schimbă vremea în România! Prognoza meteo pentru o lună

Se schimbă vremea în România! Prognoza meteo pentru o lună
Se schimbă vremea în România! Prognoza meteo pentru o lună

ANM (Administrația Națională de Meterorologie) a precizat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, în intervalul 23 iunie-20 iulie 2020. Astfel, potrivit meteorologilor, ”luna lui cuptor” va debuta cu temperaturi ușor coborâte față de cele obișnuite pentru această perioadă, iar meteorologii ne anunță că nu scăpăm nici în luna iulie de ploi și furtuni.

Prognoza meteo pe o lună în România

Așadar, iată cum va fi vremea în România, în următoarele patru săptămâni.

Prognoza meteo 23 – 29 iunie 2020

În intervalul 22 și 26 iunie, temperaturile se vor situa în general în jurul celor specifice pentru perioada în care ne aflăm, posibil chiar mai ușor coborâte, local, în sudul și sud-vestul țării, dar și ușor mai ridicate în regiunile nordice.

În regiunile sud-estice și în extremitatea de sud a țării, regimul pluviometric se anunță apropiat de cel normal pentru acest interval. În restul teritoriului, cantitățile de apă se anunță a fi excedenatare.

Vremea 29 iunie – 6 iulie 2020

În intervalul 29 iunie – 6 iulie, la nivelul întregii țări, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi excedentar în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi cantități de apă apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cum va fi vremea în luna iulie

Prognoza meteo 6 – 13 iulie 2020

În intervalul 6 – 13 iulie, valorile termice medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, însă mai ales în extremitatea de nord-vest a țării. În rest, acestea vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric se anunță a fi unul excedentar în regiunile centrale și nordice dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest se anunță a fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 13 – 20 iulie 2020

În intervalul 13 – 20 iulie, temperaturile vor fi ușor mai coborâte de cât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile vestice și nord-vestice. În rest, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Potrivit ANM (Administrația Națională de Meteorologie), cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, îndeosebi regiunile intracarpatice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI