Se schimbă vremea! -4 grade Celsius în București. Ce anunță acum ANM

Se schimbă vremea! -4 grade Celsius în București. Ce anunță acum ANM
Cod galben de vânt în patru județe. Care sunt cele mai afectate zone

ANM a emis astăzi, față de prognoza curentă pentru 13 martie, un comunicat în care se arată schimbări de temperaturi pentru capitală, perioada atenționării fiind 14.03.2020, ora 18 – 16.03.2020, ora 10.

Se schimbă vremea! -4 grade Celsius în București

ANM a anunțat, pentru București,  că vremea intră într-un proces de răcire accentuată  și nu vor lipsi precipitațiile sau intensificările vântului. Mai mult, minima va ajunge la -4 grade Celsius. Conform comunicatului, în perioada 14.03.2020, ora 18 – 15.03.2020, ora 08,  cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații, iar vântul se va intensifica treptat, îndeosebi în a doua parte a nopții, atunci când – la rafală – se vor înregistra viteze de 45-50 km/h. Va ploua, iar spre dimineață va fi în creștere probabilitatea ca ploile să se transforme în lapoviță și ninsoare. Temperatura minimă va fi de 3-4 grade.

Ce anunță acum ANM

În același comunicat se arată că în perioada 15.03.2020, ora 08 – 16.03.2020, ora 10 vremea se va răci accentuat, astfel că temperatura maximă va fi de 6-7 grade Celsius, iar cea minimă de -4-2 grade celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului, iar  dimineața se menține probabilitatea de precipitații mixte. Ziua, temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45-55 km/h, amplificând senzația de rece, apoi va slăbi, treptat, în intensitate.

Se schimbă vremea! -4 grade Celsius în București. Ce anunță acum ANM
Se schimbă vremea! -4 grade Celsius în București. Ce anunță acum ANM

Astfel că, astăzi, vineri 13 martie în nord și nord-vestul țări și în extremitatea de vest a țării, valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă. Vom avea parte de cer mai mult noros și va ploua pe arii relativ extinse. În restul teritoriului vremea se va menține cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an  cu cer variabil, înnorări temporare spre seară și la începutul nopții când vor fi averse, posibil însoțite și de descărcări electrice, local în centru și în est și cu totul izolat în rest. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

La munte vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare, ziua în nordul Carpaților Orientali și la altitudini mari în Munții Apuseni, apoi și în masivele înalte din restul zonei montane. Vântul va avea intensificări temporare la munte, unde rafalele vor depăși 70…90 km/h, dar local și în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 11-12 grade în Maramureș, în Crișana și în nordul Moldovei și 22-24 de grade în sudul și sud-estul țării. Minimele termice, mult mai mici decât în nopțile precedente în vest, centru și nord, se vor încadra la scara întregii țări între -1 și 10 grade. Dimineața pe arii restrânse va fi ceață.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI