27 mai 2021 | 11:33

Se schimbă vârsta de pensionare pentru femei. Vești proaste pentru milioane de românce

Politică
Se schimbă vârsta de pensionare pentru femei. Vești proaste pentru milioane de românce
Cum se va schimba vârsta de pensionare la femei

Vești proaste pentru milioane de românce! Vârsta de pensionare pentru femei se va schimba, astfel că toate româncele o să fie nevoite să stea mai mult timp la locul de muncă. Dacă până acum ele se puteau pensiona la vârsta de 61 de ani și 7 luni, s-a aflat o nouă informație ce va schimba total planurile tuturor.

Vești triste. Cum se va schimba vârsta de pensionare pentru femei

Vârsta la care femeile se pot pensiona se va majora la 63 de ani până în anul 2030, chiar dacă până acum reprezentantele sexului feminin puteau să plece de la locul de muncă la vârsta de 61 de ani și 7 luni. Aceasta este o veste ce nu va bucura pe toată lumea, dar schimbările ce vor avea loc în viitor nu se opresc aici.

Următorul pas ar fi egalizarea vârstei de pensionare între bărbați și femei. Toată lumea ar putea să se pensioneze la 65 de ani, susțin specialiștii. Chiar dacă Raluca Turcan a negat aceste schimbări, guvernul a trimis la Bruxelles un document prin care a promis că va corela vârsta de pensionare cu speranța de viață, aflată într-o continuă creștere.

Dan Barna: ‘Este nevoie de o nouă lege a pensiilor’

De asemenea, Dan Barna a declarat și el că va exista o nouă lege a pensiilor. Vicepremierul a explicat că Ministrul Muncii lucrează la un nou sistem pentru ca mai multe elemente să fie în armonie. Chiar dacă acesta nu a spus că vârsta se va modifica, speranța de viață reprezintă motivul pentru care există un dezechilibru.

„În România, este nevoie de o nouă lege a pensiilor tocmai pentru că şi aici s-au schimbat elementele demografice care erau valabile acum 10 sau 15 ani. (…) Nici eu nu am spus aşa ceva (că s-ar modifica vârsta de pensionare – n.r.). Am spus că, în momentul de faţă, vorbim de o nouă lege a pensiilor şi că acest element, care trebuie cumva calibrat cu speranţa de viaţă, este o realitate la care ne uităm.

Este o temă importantă. Sunt convins că fiecare român înţelege. Din moment ce astăzi, suntem în situaţia să tot reglăm pensiile din urmă, (…) să recalculăm punctul de pensie şi avem acest mecanism care creează dezechilibre, este nevoie de o nouă abordare a întregului sistem.

Uitându-ne şi pe ceea ce se întâmplă cu acele generaţii numite ‘decreţei’, care se îndreaptă spre vârsta de pensionare, sistemul nu poate să rămână sustenabil dacă nu facem aceste modificări.”, a spus Dan Barna, citat de Digi24.