Coca-Cola, una dintre cele mai mari companii din lume, a anunțat schimbări mari în ceea ce privește sticlele pe care le folosesc. Acestea vor fi mult mai prietenoase cu mediul.
Coca-cola a fost de multe ori criticată pentru că este unul dintre cei mai mari poluatori de plastic din lume. Compania s-a decis să schimbe acest lucru negativ și să facă schimbări mari în ceea ce privește sticlele pe care le folosesc, în dorința de a fi mai ecologice.
Prin urmare, toate versiunile de Coca-Cola vândute în sticle de 0,5 litri vor fi fabricate din plastic 100% reciclat. Obiectivul este ca până în 2030, jumătate din portofoliul companiei să fie produs din material reciclabil.
În SUA, Coca-Cola a introdus pentru prima dată polietilen tereftalat în 2021, înainte de a fi lansat la nivel național în 2022. Mai apoi, un an mai târziu, a făcut o schimbare majoră când a scos sticlele Sprite verde.
Acest lucru a forțat ambalajul său emblematic să fie schimbat din verde în transparent. Poluarea din plastic de unică folosință rămâne o problemă majoră, un raport recent constatând că companiile produc cantități record, în ciuda eforturilor de a fi mai sustenabile.
Coca-Cola estimează că noile sticle vor reduce 83 de milioane de lire sterline de plastic utilizate în schimbarea aprovizionării sale din SUA, echivalentul a două miliarde de sticle, a spus Ritter, numind schimbările „semnificative”.
Clienții vor observa o nouă etichetă care semnifică schimbarea, deși sticla în sine nu va arăta sau se va simți prea diferit de ambalajul vândut în prezent. Cu toate acestea, eticheta și capacele nu vor fi realizate din plastic 100% reciclat.
Compania își propune să finalizeze lansarea la nivel național până la sfârșitul verii. Brandul Smartwater de la Coca-Cola intenționează, de asemenea, să introducă sticlele fabricate din plastic 100% reciclat în New York și California în cursul acestui an.
În ciuda acestor inițiative, Coca-Cola a fost desemnată drept cel mai mare poluator de plastic din lume pentru al șaselea an consecutiv, în 2023, de către organizația de mediu Break Free from Plastic.