Se schimbă harta României și va fi dezastru. Totul este ireversibil

Se schimbă harta României și va fi dezastru. Totul este ireversibil
Harta României se schimbă! Totul este ireversibil

Harta României se va schimba, iar regiuni întregi vor urma să dispară definitiv. Specialiștii anunță lucruri șocante și prevăd un dezastru total, după modificările aferente. Ce probleme uriașe vom avea?

Harta României se schimbă!

Specialiștii anunță schimbări uriașe la nivelul hărții României. Anunțul prevede un adevărat dezastru! Problemele vor veni în țara noastră, după ce anumite regiuni vor dispărea în totalitate și ireversibil. Cercetători de la universități faimoase atrag atenția că bucăți imense de pământ vor fi înghițite de apă până în anul 2050. Din păcate, modificările vin pentru peste 1,5 de milioane de români, pericolul fiind în special în Delta Dunării și o parte din litoral.

Nivelul Mării Negre a crescut cu 20 de centimetri în ultimii 80 de ani, lucru care este alarmant și care ia amploare în viitorii ani, mai arată cercetătorii de la Institutul Național Grigore Antipa. Harta deja existentă a hazardului a fost suprapusă peste așezările umane și este realizată de Centrul American de Climatologie. Simulările arată că o mare parte din Delta României ar urma să dispară, iar zone întregi de la Sfântul Gheorghe până la Gura Portiței vor fi acoperite în întregime de ape.

Se schimbăr harta României! Porțiuni întregi de pământ vor dispărea complet
Se schimbăr harta României! Porțiuni întregi de pământ vor dispărea complet

Porțiuni întregi vor dispărea definitiv

Din nefericire, specialiștii mai arată și că zeci de hectare de plajă au dispărut deja. Harta realizată de americani, pentru România, indică faptul că porțiuni din Mamaia, zona orașului Constanța, Agigea, Eforie, 2 Mai și Vama Veche ar putea fi grav afectate în următorii ani. Dacă măsurătorile și preconizările acestora se dovedesc a fi adevărate, în anul 2050 zonele specificate nu vor mai exista.

„Acum 2 ani, de 2 ori. Au fost 2 furtuni mai mari și apa chiar a urcat pe terasă. A ajuns până pe zidul acela și a ținut vreo săptămână până s-a retras. Din cauza valurilor puternice și a vântului am avut probleme”
 Cristina Dan, manager cherhana, conform ProTV

„Se numește schimbarea climatică din cauze antropice. Nu este o schimbare din cauze naturale. Trebuia să ne răcim. Iată că din secolul 17 ne tot încălzim și această încălzire este accelerată”
Adrian Bâlbă de la Delfinariul Constanța

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI