Se pensionează cu 6.500 de euro pe lună! Klaus Iohannis a semnat deja decretul

Se pensionează cu 6.500 de euro pe lună! Klaus Iohannis a semnat deja decretul
Iohannis a semnat decretele pentru ieșirea la pensie pentru 5 persoane

Din păcate și de această dată tema principală a acestui articol sunt pensiile speciale. S-au mai adus în discuție și în alte articole pensiile încasate de foști magistrați, actuali fericiți pensionari. Este și cazul unui alt fost magistrat, care se pensionează cu 6.500 de euro pe lună. Președintele Klaus Iohannis a semnat deja decretul. Dacă vă întrebați cine este, vă spunem că este vorba de fostul șef al Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru.

Cine a fost omul lui Dragnea, Lucian Netejoru

Pentru majoritatea românilor numele viitorului fost șef al Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, nu reprezintă mai nimic. Pentru magistrați, însă, este un binecunoscut nume în sistem. În perioada de glorie a fostului lider PSD, Liviu Dragnea, toată opoziția vremii sancționa numirea lui Lucian Netejoru în funcția de șef al Inspecției Judiciare.

Încă din 2015, Lucian Netejoru a fost la conducerea  Inspecției Judiciară, timp de 2 mandate. Ulterior, din 2018, a avut o perioadă de interimat între septembrie 2018 și mai 2019. Numirea acestuia avea să fie făcută de fostul ministru al Justiției de la acea vreme, Tudorel Toader, care a fost, de altfel, criticat de Liviu Dragnea pentru tărăgănarea numirii sale definitive, după interimatul din 2018 și 2019.

„Sigur că eu aş fi foarte bucuros dacă (…) domnul ministru Toader ar fi iniţiat şi dus până la aprobare ordonanţa care ar fi permis actualei conduceri a Inspecţiei Judiciare să-şi continue mandatul până când intră în vigoare noua lege.

Ca mulţi alţi colegi, oameni pe care i-am văzut supăraţi, şi eu sunt sunt supărat. Supărat, pentru că tocmai se pot pune sub semnul întrebării nişte anchete importante care sunt în derulare.

M-aş fi aşteptat să ducă la capăt această procedură săptămâna trecută. Pentru mine este destul de ciudat şi destul de greu de înţeles de ce nu a făcut-o”, declara Liviu Dragnea, critic la adresa ministrului Toader.

Lucian Netejoru se pensionează cu 6.500 de euro pe lună

După 2019, Netejoru și-a păstrat funcția până de curând, când și-a depus cererea de pensionare, iar conform informațiilor, acesta va încasa, nici mai mult, nici mai puțin, decât 6.500 de euro. Klaus Iohannis a semnat deja decretul, astăzi, Administrați Prezidențială anunțând acest lucru în comunicatul publicat.

Pe lâng decretul de pensionare pentru Lucian Netejoru, care se pensionează cu 6.500 de euro, Iohannis a mai semnat ieșirea la pensie și pentru procuror ul Ilie Tiberius Moldovan, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, pentru colonelul magistrat Marian Lazăr, procuror militar șef al Serviciului de urmărire penală şi judiciar la Secția Parchetelor Militare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, și alți doi procurori.