Se modifică legea pensionării anticipate? Ministrul Justiţiei a făcut anunțul momentului

Se modifică legea pensionării anticipate? Ministrul Justiţiei a făcut anunțul momentului
Se modifica legea pensionarii anticipate?

Stelian Ion, Ministrul Justiției, a transmis că va propune abrogarea textului de lege vizând pensionarea anticipată a magistraților, care a fost adoptat în anul 2018. El ar urma să intre în vigoare de la data de 1 anuarie 2022.

Se modifică legea pensionării anticipate?

”În urma analizei pe care am făcut-o cu privire la subiectul vârstei de pensionare a magistraţilor, am ajuns la concluzia că nu este oportună creşterea vârstei de pensionare a acestora, însă voi propune abrogarea textului de lege adoptat în anul 2018 referitor la pensionarea anticipată, care ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2022.

Prioritatea pe termen mediu va fi aceea de a găsi soluţii pentru încurajarea oamenilor să rămână de bunăvoie în sistem, să contribuie cu experienţa lor la îmbunătăţirea calităţii actului de justiţie şi să se simtă pe deplin apreciaţi pentru munca pe care o depun.”, a transmis Stelian Ion.

De menționat este că în urmă cu o săptămână, Stelian Ion afirma că ministerul va propune creşterea vârstei de pensionare a magistraţilor, astfel încât ei să nu mai poată ieşi la pensie la 48 de ani.

Ce spunea Stelian Ion în prima lui conferință de presă

De altfel, chiar în prima lui conferință în calitate de ministrul al justiției, Stelian Ion preciza, la data de 31 decembrie 2020, că o să propună creşterea vârstei de pensionare pentru magistraţi.

„Există multe cereri de pensionare care pe mine mă îngrijorează. Pe viitor este foarte clar faptul că vom face o discuţie şi vom propune creşterea vârstei de pensionare, astfel încât un magistrat să nu mai poată ieşi la pensie la 48 de ani”, susținea Stelian Ion, conform HotNews.ro. „Cu tot respectul, cred că abia de la această vârstă magistraţii sunt în toată puterea, au experienţă deplină şi pot da cel mai mult justiţiei”, a spus Stelian Ion, în prima sa conferință de presă de la numirea în funcția de ministru al justiției.

„Cu tot respectul, cred că abia de la această vârstă magistraţii sunt în toată puterea, au experienţă deplină şi pot da cel mai mult justiţiei”, a declarat Stelian Ion, în prima lui conferință de presă de la numirea în funcția de ministru al justiției.
Acesta a mai adăugat:

„Majorarea vârstei de pensionare e discutată de mult timp, dar vreau o altă abordare. Eu îmi doresc ca oamenii din sistem să-și dorească să rămână. Există o intenție politică reală de a opri acest val. Nu vreau să înțeleagă că se încearcă oprirea lor forțată. E mare păcat să nu facă ce le-a plăcut să facă (…)”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI