Se modifică declarația unică. Până la ce oră trebuie depus documentul la ANAF

Se modifică declarația unică. Până la ce oră trebuie depus documentul la ANAF

Declarația unică pe 2020 va suferi anumite modificări. Contribuabilii români pot depune cererea specială până la data anunțată oficial de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Schimbarea din această perioadă a venit chiar la început de an, fiind vorba de reglementări oficiale.

Se modifică declarația unică

Termenul limită pentru depunerea declarației fiscale unice este cel de 16 martie 2020, până la ora 14:00. Cei care nu au făcut acest pas până în momentul de față, o pot face până la respectiva dată, fiind vorba și despre sancțiuni serioase, în caz contrar. Declarația va fi modificată de către ANAF pentru a fi incluse și criptomonedele.

Se modifică declarația unică. Până la ce oră trebuie depus documentul la ANAF
Declarația unică suferă modificări la începutul anului

Mai exact, veniturile din tranzacționarea criptomonedelor vor fi incluse în declarația unică fiscală, potrivit Mediafax.

„Suntem în al treilea an de declarare a veniturilor prin prisma unui formular consolidat, formular care a suferit de-a lungul acestor ani modificări mai mult de format. Va suferi modificări şi în curând, anume veniturile din tranzacţionarea criptomonedelor vor trebui declarate prin prisma acestui formular. Și restul modificărilor sunt mai mult de formă, nimic material”, a declarat Corina Mîndoiu, din cadrul departamentului impozit pe venit și contribuții sociale.

Până la ce oră trebuie depus documentul la ANAF?

Declarația unică se depune până pe data de 16 martie, la ora 14:00 și trebuie să cuprindă veniturile din chirii, pe cele din dividende, ori din vânzarea de titluri de valoare. Mai trebuie notate și veniturile obținute din dobânzi, fie cele din activități independente sau venituri de membru în conducerea unei companii. Chit că e vorba de un venit ce s-a impozat la sursă, acesta e cazul celor obținute în străinătate, și se declară.

La nivel de țară, cele care se declară sunt veniturile realizate în România, precum cele din activități realizate independent, fie din drepturi de proprietate intelectuală sau din proprietăți date spre închiriere.

„Ce vreau să reţineţi vizavi de declaraţia unică este că termenul de depunere a formularului este 16 martie 2020. Nu avem nicio informaţie cu privire la prelungirea termenului aşa cum s-a întâmplat în anii precedenţi. Data de 16 martie 2020 este şi termen de plată a impozitului pe venit pentru anul 2019 şi a contribuţiei sociale de sănătate sau a contribuţiei la pensie, din nou, pentru anul 2019. De vreo doi ani nu mai avem decizie de impunere. Deci, vă rog frumos, nu aşteptaţi deciziile prin poştă pentru că nu o să vină. Deci până pe 16 martie 2020 trebuie să și achitați, este principiul autoimpunerii”, a adăugat reprezentanta ANAF.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI