Geamurile stau deschise pe tot parcursul verii, mai ales în cazul oamenilor care nu au aer condiționat. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că va fi mai cald în casă dacă lăsăm geamurile deschise. De ce?
Valul de căldură din luna iulie i-a făcut pe experți să clarifice unele subiecte. Când termometrele ating 40 de grade Celsius, așa cum a fost în cazul României timp de aproape o lună, mulți dintre noi avem tendința să deschidem larg geamurile.
Având în vedere temperaturile, să ne refugiem în casă a fost o necesitate, dar trebuie să ținem cont dacă ferestrele trebuie să fie închise sau deschise. Este important să avem aer condiționat, dar în absența acestora, ce putem face?
În orele de mijloc ale zilei , trebuie să închidem ferestrele și să coborâm jaluzelele. Când temperatura exterioară este mult mai mare decât cea din interior. Acest pas este necesar.
Cu toate acestea, există momente în care este bine să deschidem ferestrele. În general, dimineața sau seara, pentru a lăsa aerul să intre să se reînnoiască, dar nu în mijlocul zilei, atunci când soarele bate puternic și temperaturile sunt cele mai mari.
Dacă nu ai aer condiționat, specialiștii recomandă achiziția unuia. Cu toate acestea, costul nu este unul foarte mic, iar în cazul în care situația financiară este o problemă, există mai multe metode prin care poți răcori casa fără aer condiționat. Iată câteva metode:
Potrivit specialiștilor, 30% din căldură vine prin ferestre, iar dacă folosești jaluzele sau draperii poți economisi până la 7% din prețul facturilor și poți să scazi temperatura din interior cu până la 6 grade Celsius.
Dacă închizi ușile camerelor pe care nu le folosești va bloca circulația curentului în cea mai caldă parte a zilei. Este indicat să le lași deschise pentru a permite aerului să circule natural în casă.
De obicei, temperaturile scad în timpul nopții. Profită de aceste ore și lasă ferestrele deschise.
Schimbarea cearșafurilor aduce prospețime în cameră, dar te ajută și să o ții mai răcoroasă. În schimb, trebuie să fii foarte atent la materialul cearșafurilor. Bumbacul este cel mai potrivit pentru vară.