Sondaj CURS: Luptă strânsă pentru Primăria Capitalei Gabriela Firea – Traian Băsescu. Cine e pe primul loc

Sondaj CURS: Luptă strânsă pentru Primăria Capitalei Gabriela Firea - Traian Băsescu. Cine e pe primul loc

Potrivit unui sondaj CURS realizat în perioada 23 ianuarie- 6 februarie, Gabriela Firea, actualul primar, are cea mai mare cotă de încredere pentru un nou mandat la Primăria București. Următoarea personalitate este Traian Băsescu, cu 29%, urmat apoi de Nicușor Dan.

Sondaj CURS: Luptă strânsă pentru Primăria Capitalei Gabriela Firea – Traian Băsescu

Sondajul CURS arată că Gabriela Firea este considerată de bucureșteni politicianul cel mai pregătit pentru funcția de Primar General, 40% din cei chestionați considerând-o potrivită și foarte potrivită. Apoi, pe locul secund se află și fostul primar al Capitalei, Traian Băsescu, cu 29%.

”Multumesc tuturor pentru incredere! Am rezolvat multe intr-un timp scurt si stiu ca mai sunt multe, multe de facut. Imi pun zilnic toata energia la dispozitie, pentru deblocarea problemelor orasului nostru. Un oras european, incantator, dar in care, la 30 de ani de la Revolutie, se simte lipsa investitiilor si a bunei organizari de zeci de ani. Stiu ca unora nu le vine sa creada, dar mi-am inceput real activitatea, dupa depunerea juramantului, constituirea echipei si cateva saptamani de acomodare, acum 3 ani, nu acum 30 de ani!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook, privitor la sondaj.

În emisiunea ”Gândurile lui Cristoiu”, Traian Băsescu a afirmat, în urmă cu câteva zile, cu privire la candidatura sa la primărie, că în situația în care va avea o soluție favorabilă în dosarul CNSAS, nu ar vedea niciun motiv să nu candideze.

Sondaj CURS: Ce cred românii

Reamintim că Traian Băsescu a fost primar al Capitalei în perioada 2000-2004, apoi a devenit președintele României, cu două mandate consecutiv.

Potrivit Sondajului Curs, pe locurile următoare se situează Nicușor Dan – 26%, Rareș Bogdan (23%), Vlad Voiculescu (22%), Victor Ponta (19%) și Violeta Alexandru (6%).

În plus, actualul Primar General înregistrează și cea mai mică diferență între părerile pro și contra, de doar 16 orocente, în timp ce restul potențialilor candidați au diferențe mai mari.

O mare majoritate, de 61%, crede că nu este important dacă primarul general este femeie sau bărbat, în timp ce 23% crede că mai potrivit ar fi un bărbat.

CURS mai relevă că bucureștenii își doresc în Capitală un echilibru politic într-o proporție foarte mare, de 90%. De asemenea, potrivit sondajului, principalele trei probleme cu care se confruntă bucureștenii sunt:

Poluarea/salubrizarea ineficientă – 19%

Aglomerația – 13%

Situația din grădinițe/școli – 12%

Sondaj CURS: Românii apreciză programele sociale

Somdajul CURS mai arată că bucureștenii apreciază în proporție extrem de mare programele sociale derulate de Primăria Capitalei, respectiv 90% pentru sprijinul financiar de 2.500 lei acordat noilor născuți, pentru ajutoarele acordate persoanelor cu dizabilități – 1.000 lei/lună pentru copii  – 89% și 500 lei/lună (adulți), sau pentru stimulentul de 2.000 de lei pentru gravide –  87%.

De asemenea, cele mai oportune proiecte de infracstructură demarate de Primarul General Gabriela Firea sunt considerate:

Spitalul Metropolitan – 94%

Noua sală polivalentă – 93%

Lărgire Prelungirea Ghencea – 93%

Pod rutier Petricani – 92%

Lărgire Șos. Fabrica de Glucoză – 92%

Reamintim că acest sondaj CURS a fost realizat în intervalul 23 ianuarie – 6 februarie pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți la domiciliul acestora, la un nivel de încredere de 95% și cu o marjă de eroare de plus/minus 3%.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI