Se întâmplă acum la Kaufland. Ce a decis retailerul în plină stare de urgență

Se întâmplă acum la Kaufland. Ce a decis retailerul în plină stare de urgență
Ce decizie a luat conducerea hypermarketului Kaufland România

Conducerea lanțului de hipermarketuri Kaufland România a luat o decizie neașteptată, în plină criză provocată de pandemia de COVID-19. Retailer-ul german va veni în sprijinul eforturilor de echilibrare a economiei în această perioadă de grea încercare. Vorbim de o sumă de 69 de milioane de lei.

Kaufland – măsuri pentru susținerea economiei

Rețeaua de retail Kaufland a anunțat că va plăti cu trei luni în avans impozitele la bugetul statului și bugetele locale, pentru a ajuta economia să stea în picioare, în fața efectelor devastatoare ale pandemiei de coronavirus. Astfel, compania va plăti 69 millioane lei, taxele aferente anului în curs şi impozitul pe profit (trimestrul martie-mai). Suma va fi achitată în două tranșe.

,,Înțelegem nevoia de a acționa urgent și ne reorganizăm prioritățile, cu un salt extraordinar pe care îl facem acum, pentru a fi alături de economia României, în lupta cu fenomenul care a pus stăpânire pe o lume întreagă. Vom suporta această perioadă dificilă alături de stat, la rândul nostru, pentru că este esențial acum să fim solidari. Să fim împreună contează acum mai mult ca oricând“, declară Marco Hößl, CEO al Kaufland România.

„Vom plăti săptămâna aceasta“

Kaufland se poziționează printre cele mai mari companii de retail din Europa, deține 1.300 de magazine în 8 țări, și are 132.000 de angajați. În țara noastră se găsesc 127 de magazine Kaufland.

Kaufland – măsuri pentru a susține economia, puternic afectată de coronavirus
Kaufland – măsuri pentru a susține economia, puternic afectată de coronavirus

„Taxe locale în valoare de aproximativ 31 milioane lei – plătită pe 25 martie 2020, mai devreme cu aproximativ trei luni față de termenul limită de 30 iunie 2020;

Impozit pe profit aferent trimestrului 1 din anul financiar în curs (martie-mai), în valoare de aproximativ 38 milioane lei, în această săptămână, tot cu aproximativ trei luni față de termenul limită 25 iunie 2020“, transmit reprezentanții companiei.

Anul trecut, Kaufland România a primit certificarea Best Buy Award (care atestă că lanțul de magazine are cel mai bun raport calitate – preț de pe piața locală), pentru a treia oară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI