Se întâmplă acum la granița cu Ungaria. Regulile valabile chiar de astăzi, 1 august

Se întâmplă acum la granița cu Ungaria. Regulile valabile chiar de astăzi, 1 august

România figurează ca țară din ”zona galbenă” pe lista autorităților maghiare. Conform MAE, cetățenilor care intră în Ungaria din România, dar nu pentru scop de tranzit, le sunt aplicate măsuri drastice. Noile condiții sunt valabile de astăzi, 1 august.

Noi condiții de intrare în Ungaria de astăzi, 1 august

Noi reguli de intrare în Ungaria sunt impuse cetățenilor începând cu sâmbătă, 1 august 2020. Călătorii care vin din țări clasate în categoria ”galbenă” sau ”roșie” trebuie să plătească efectuarea de teste PCR și trebuie să rămână în carantină obligatorie la domiciliu timp de două săptămâni, a declarat vineri epidemiologul-șef al Ungariei, Cecilia Muller pentru agenția MTI.

Sunt scutiți de carantină călătorii care prezintă la graniță două teste PCR cu rezultat negativ, făcute cu cel mult cinci zile înainte de intrarea în Ungaria și la un interval de minimum 48 de ore între ele, dar și cei care prezintă un certificat care arată că s-au vindecat de COVID-19 în ultimele șase luni.

Cei care calcă pe teritoriu vor fi examinați medical la graniță și vor primi o notificare pentru carantină obligatorie la domiciliu. Alături de această înștiințare vor primi și un card de culoare roșie pe care vor trebui să-l lipească pe ușa apartamentului lor.

Reguli pentru cei care refuză carantinarea

Cât despre cei care nu vor rămâne în carantină timp de 14 zile, trebuie să depună o solicitare în acest sens la administrația locală, contra sumei de 3000 de forinți (8,9 euro), primind o adeverință în baza căreia pot părăsi carantina pentru a merge la un centru pentru testare. Deplasarea la centrul ales nu se poate face cu un mijloc de transport în comun, iar purtarea măștii este impusă pe timpul vizitei la respectivul centru. Rezultatele testelor sunt trimise pe e-mail sau încărcate de laboratoare în sistemul Serviciului de sănătate electronic (EESZT).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI