Se întâmplă acum cu facturile la energie. Toți românii trebuie să afle, anunț major

Se întâmplă acum cu facturile la energie. Toți românii trebuie să afle, anunț major
Ce se întâmplă cu facturi la energie electrică

Facturile la energie au crescut din ce în ce mai mult în ultima perioadă. Avocatul Adrian Cuculis ne avertizează să fim foarte atenți la contractele de furnizare a energiei. Ce trebuie să avem în vedere?

Ce se întâmplă cu facturile la energie

Avocatul Adrian Cuculis ne sfătuiește să cerem furnizorului de energie contractul nostru semnat, după ce am primit facturile crescute, pentru a ne asigura că este semnătura noastră. Acesta spune că a avut cazuri în care persoanele reclamau faptul că au fost falsificate semnăturile pe contractele de furnizare a energie.

„Vă sfătuiesc pe toți cei care ați simțit creșterile în facturile de energie electrică sa solicitați furnizorului de energie , contractul dvs. semnat şi să vă asigurați că este semnătura voastră.

Atât de departe s-a ajuns în scandalul fără final cu privire la facturile umflate încât am primit sesizări de la mai multe persoane vigilente care reclamau faptul că le-au fost falsificate semnăturile pe contractele de furnizare energie.

Țin să reamintesc faptul ca un contract în desfășurare NU se modifică decât cu acordul parților.

Probabil că acolo unde nu v-au fraierit să semnați, au semnat ei pentru voi.

Dacă tot vor să vă oblige să vă vindeți animalele din curte, să plătiți factura la curent ( şi nu este o metaforă, este caz pe bune), verificați dacă nu cumva “altcineva” a semnat pentru contractele voastre!

P.S – dacă se confirmă la scara largă, ar trebui să vedem amenzile alea de 4% din cifra de afaceri din amenzile date să fie plătite facturile oamenilor”, scrie avocatul Adrian Cuculis pe pagina sa de socializare.

Unde se regăsesc cele mai mici facturi la curent

În acest moment, hidroelectrica are cele mai mici facturi la energie electrică. Factura este de 104 lei, cu un preț de 0,69 lei/kWh pentru București în oferta „Viitor Verde”, la un consum de 150 kWh.

Pentru clienții cu un consum mediu între 100 kWh și 300 kWh au prețul sub plafonul maxim, care este de 0,8 kWh. Prin urmare, la un consum lunar de 150 kWh, factura ar fi în jur de 120 de lei, iar pentru un abonat Hidroelectrica ar fi doar 104 lei.

Un lucru important care trebuie luat în considerare este faptul că această ofertă Hidroelectrica este disponibilă doar până la sfârșitul lunii iunie și este valabilă doar 12 luni. Facturile se emit lunar, iar termenul de plată este de 45 de zile.

Citește și: Trucurile banale pentru aerul condiționat. Ce să faci vara pentru un consum scăzut la factură