Se întâmplă acolo unde joacă Ianis Hagi. Cum i se decide soarta fotbalistului

Se întâmplă acolo unde joacă Ianis Hagi. Cum i se decide soarta fotbalistului
Se întâmplă acolo unde joacă Ianis Hagi. Cum i se decide soarta fotbalistului

Într-o perioadă în care fotbalul a fost pus pe „hold”, sportul rege se mută în mediul online. Impactul pe care îl au rețelele de socializare asupra fanilor a dat naștere unei idei inedite în campionatul Scoției, acolo unde a jucat în acest an și Ianis Hagi.

Ce metodă au găsit oficialii unei echipe pentru a lua o decizie în privința unui jucător

Când e vorba de luat o decizie, apare teama de a nu fi judecat. Dacă e o decizie greșită? Dar dacă e bună? Luând în calcul atenția pe care oamenii o acordă rețelelor de socializare, oficialii unei echipe de fotbal din Scoția s-au gândit să inițieze un sondaj de opinie pe Twitter. Conducerea lui Livingston FC, din prima ligă scoțiană, acolo unde a jucat la începutul acestui an și Ianis Hagi, la vicecampioana Glasgow Rangers, s-au gândit să ceară părerea internauților, adresându-se în primul rând fanilor, în privința menținerii în lot a celui de-al treilea portar, Gary Maley. Acesta are 37 de ani și îi expiră contractul și cu toate că managerul Gary Holt apreciază aportul moral al jucătorului, conducerea se gândește la aducerea unui portar foarte tânăr.

Totuși, oficialii lui Livingston FC nu ar vrea ca ei să decidă soarta fotbalistului și de aceea au inițiat un sondaj de opinie, în care suporterii sunt rugaţi să voteze dacă Maley să fie păstrat sau nu la echipă.

„Vă oferim șansa să-i decideți viitorul portarului Gary Maley. Contractul său expiră luna viitoare, așa că vom lăsa la latitudinea fanilor dacă Gary va primi prelungirea înțelegerii. Pleacă sau rămâne? Voi decideți!”, a fost mesajul clubului Livingston FC, pe contul de Twitter.

Fanii îi decid soarta lui Gary Maley

Peste 160.000 de voturi în timp record. Maley are șanse să rămână în lot

Până în acest moment, sondajul a primit votul a aproape 162.000 de useriaprope 145.000 de useri, iar vestea cea bună pentru fotbalist este că mult peste jumătate dintre participanţi, peste 68 la sută, au votat pentru păstrarea lui Maley în lot.

Fotbalistul a bifat doar un singur meci pentru Livingston FC în acest sezon, în Challenge Cup.

Născut pe 3 august 1982, Gary Maley a ajuns la Livingston FC în octombrie 2018, fiind împrumutat apoi la Cowdenbeath FC.

Livingstone FC a terminat sezonul pe locul 5. În Scoția, campioană a fost desemnată Celtic, iar Glasgow Rangers, echipa lui Ianis Hagi a încheiat pe locul 2.