Probleme mari pentru Ianis Hagi în Scoția. Ce se întâmplă cu transferul românului

Probleme mari pentru Ianis Hagi în Scoția. Ce se întâmplă cu transferul românului

După ce a traversat o perioadă destul de agitată, neștiind care va fi viitoarea sa echipă, Ianis Hagi pare a se îndrepta spre un răspuns clar în această privință. Transferul său la Glasgow Rangers, anunțat deja de Gazzetta dello Sport, e tot mai aproape de finalizare.

Ce se întâmplă cu transferul lui Ianis Hagi la Rangers

Chiar dacă este anunțat ca și transferat la Glasgow Rangers, sunt multe voci critice la adresa acestei mutări, dar și a internaționalului român de 21 de ani. Deși Ianis Hagi a venit în iarnă sub formă de împrumut de la Genk și chiar a impresionat pe Ibrox Park, scoțienii consideră că investiția în fotbalistul român poate fi riscantă pentru echipa lui Steven Gerrard. Nu sunt puțini aceia care critică decizia oficialilor scoțieni de a da 5 milioane pe un fotbalist, în condițiile în care Rangers a înregistrat pierderi de 11 milioane în sezonul trecut și are nevoie de 10 milioane pentru salvarea actualului sezon. Printre cei care au luat atitudine în această privință se numără și un fost fotbalist și director sportiv al lui Rangers.

„Pentru această sumă de bani, pentru un jucător tânăr cu potențial, cred că este o achiziție riscantă. Se poate vedea abilitatea pe care o are, că este un jucător creativ.

Poate să creeze goluri sau să le înscrie și te gândești că, dacă va avea cariera tatălui său, ar fi foarte ieftin să transferi un jucător de acest tip cu 5 milioane de euro.

Dar am văzut de mai multe ori în trecut că un jucător care pare de excepție, pe măsură ce îl cunosc echipele, nu mai progresează așa cum se așteaptă.

Ianis este un jucător foarte bun cu ambele picioare. Poate că are nevoie să mai crească puțin fizic, dar problema e că Rangers nu are bani de cheltuit și cheltuie în mare măsura pentru un jucător doar cu potențial în acest moment, astfel că există pericolul să nu întărească echipa cum ar trebui”, a afirmat Gordon Smith pentru Rangers News.

Cifrele lui Ianis Hagi la Rangers

Ianis Hagi a fost împrumutat de Genk la Glasgow Rangers, iar românul a fructificat ocazia ivită. Dacă nu prea a fost în grațiile belgienilor, în schimb la gruparea de pe Ibrox Park fiul „Regelui” a avut evoluții cu care i-a cucerit pe fanii scoțieni și l-a impresionat pe managerul Steven Gerrard. Acesta l-a introdus în teren pe Ianis în 12 meciuri, în competițiile în care a evoluat Rangers.

În 12 meciuri în tricoul lui Glasgow Rangers, Ianis Hagi a marcat 3 goluri și a oferit două pase decisive. Cotat de transfermarkt.com la 4,5 milioane de euro, Ianis Hagi va rămâne la Rangers, fiind transferat definitiv de la Genk, contra sumei de 5 milioane de euro. Cel puțin așa susțin deocamdată jurnaliștii italieni, informații similare venind și din Belgia.

„Poate cineva să îmi explice cum un club care a pierdut 11 milioane, care spunea că are nevoie de 10 milioane de lire pentru a scoate la capăt sezonul, să nu mai spun de criza coronavirusului care l-a lovit, poate să fie aproape de o mutare de 5 milioane de lire?”

Michael Stewart, un fost jucător al lui Rangers, dar și al lui Manchester United.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI