Se închid școlile după incidența de 6/1000? Sorin Cîmpeanu: ”Sunt speriați de școală, dar se duc la mall”

Se închid școlile după incidența de 6/1000? Sorin Cîmpeanu: ”Sunt speriați de școală, dar se duc la mall”
Se inchid scolile dupa incidenta de 6_1000 Sorin Cîmpeanu Sunt speriati de scoala, dar se duc la mall

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunțul momentului despre școli, în plin val patru al pandemiei de coronavirus. Revin elevii la cursurile online, după incidența de șase la mie?

Ce se întâmplă cu școlile după incidența de 6/1000

După explozia de noi cazuri Covid, tot mai mulți părinți sunt îngrijorați de ce se va întâmpla cu școala, în perioada următoare. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a dezvăluit dacă se închid sau nu școlile în județele în care incidența trece de șase la mie.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus, marți, 28 septembrie, că şcolile ar putea rămâne deschise şi după incidenţa de şase la mie. Nici după un an și ceva de pandemie, ţara noastră nu este pregătită pentru cursuri online.

„Am primit la minister 183 de petiții – părinți, profesori – pentru trecerea școlii în online și 175 de petiții pentru păstrarea școlilor deschise cu prezență fizică.

Nu vom decide în funcție de diferența asta, sunt foarte multe propuneri antagonice. Unii vor să se închidă odată cu atingerea pragului de şase la mie, sunt foarte speriați.”, a declarat ministrul Educației, marţi.

Ministrul Educației este foarte deranjat de atitudinea elevilor

În schimb, Sorin Cîmpeanu este foarte supărat pe elevi. Ministrul Educației nu înțelege de ce aceștia spun că le este teamă de mersul fizic la cursuri, dar când e vorba de mall, sunt primii care se duc.

„Îmi cer scuze… sunt speriați de mersul la școală, dar nu au niciun fel de problemă să meargă în malluri sau în alte locuri. Iar alții vor să rămână deschise și după 6 la mie.

Interesul copiilor este să nu se întrerupă școala. Riscul nu poate fi eliminat, riscul poate fi gestionat. Dacă oprim școlile, acei copii vor sta în alte locuri, pentru că au posibilitatea să meargă, sunt permise tot felul de alte activități, mult mai puțin securizate din perspectivă sanitară. O decizie în acest sens nu s-a luat, însă până vineri autorităţile vor decide dacă unităţile de învăţământ se închid sau nu la o rată de incidenţă COVID de şase la mie.”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Cum rămâne cu grădinițele și creșele

În ceea ce privește creșele și grădinițele, ministrul Cîmpeanu a dezvăluit că și acestea rămân deschise.

„După regulile de astăzi, dacă vineri se va depăși pragul de 6 la mia de locuitori, în București spre exemplu, unde azi avem 5,57, în Cluj avem 5,59, deci marți sunt aproape de 6 la mie.

Ziua de referință este vineri. Dacă vineri se depășește 6 la mie, după regulile de acum, când vorbim, se intră în online cu excepția școlilor speciale. Creșele și grădinițele rămân deschise”, a precizat Cîmpeanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI