Se încarcă sau nu un mobil de la un banal cartof?! Adevărul despre trucul care face furori pe Tik Tok VIDEO

Se încarcă sau nu un mobil de la un banal cartof?! Adevărul despre trucul care face furori pe Tik Tok VIDEO
Se încarcă sau nu un mobil de la un banal cartof?

Un experiment făcut de o persoană pe Tik Tok a reușit să șocheze o lume întreagă. Un om a rămas fără baterie și a încercat un truc incredibil care l-a lăsat fără cuvinte. Se poate încărca sau nu un mobil la un cartof? Mulți internauți au vrut să se convingă cu ochii lor. Cu toții știm cât este de frustrant momentul în care rămâi fără baterie exact când ai nevoie de informații sau când trebuie să apelezi urgent pe cineva. Află dacă acest experiment îți poate fi de ajutor sau nu în unele situații disperate!

Experiment: se poate încărca un mobil la un cartof?

Aproape toți oamenii din ziua de astăzi sunt dependenți de telefonul mobil. Majoritatea se bazează pe el și în cele mai urgente situații pentru a afla diverse informații sau pentru a discuta cu oameni care sunt departe de ei. Indiferent care ar fi motivul pentru care folosești acest dispozitiv, mobilul trebuie să se afle în preajma ta aproape tot timpul cu bateria plină.

Desigur că nu întotdeauna ai o priză în apropiere, iar pentru astfel de cazuri unii oameni s-au gândit la încărcarea lui cu ajutorul unui cartof. Cu siguranță nu ai un cartof cu tine, dar acesta ar fi putut fi găsit ușor în astfel de scenarii în diverse magazine alimentare sau pe câmp, în cazul în care te-ai blocat undeva cu mașina. Persoana care a încercat asta a urmat un proces întreg.

  • Ce pași a urmat?

-Udă o bucățică de pânză cu puțin ulei
-Freacă pânza umedă peste cartof
-Conectează cablul de telefon la cartof

Specialiștii Nokia au încercat și ei

Specialiștii au confirmat că mai mulți cartofi pot genera un flux electric ce poate aprinde chiar și un bec, dar cu toate astea nu este suficient pentru a încărca un telefon de ultimă generație nici dacă este vorba despre un sac plin de aceste legume. Concret, un mobil are nevoie de cel puțin 250 de miliamperi de curent pentru a funcționa, în timp ce un cartof abia ajunge la 25 mA.

Nokia a încercat un astfel de truc în urmă cu mulți ani pentru a încărca unul din telefoanele din vremurile apuse. Experții au conectat o mulțime de cartofi la dispozitiv, dar tuberculii au oferit prea puțină energie. Astfel, dacă rămâi fără baterie este recomandat să cauți cea mai apropiată sursă de energie și un încărcător. De asemenea, este important să nu te panichezi și să ai răbdare.