Se dublează sau nu alocațiile? Legea a fost aprobată, ce rol are Klaus Iohannis

Se dublează sau nu alocațiile? Legea a fost aprobată, ce rol are Klaus Iohannis. Sursa foto: national.ro

Pentru încă o dată, parlamentarii au decis dublarea alocațiilor pentru copii, după ce au respins ordonanța guvernului care amâna acest lucru până în luna august. Părinții nu știu ce să mai creadă.

Dublarea alocațiilor pentru copii. Legea a fost aprobată, ce rol are Klaus Iohannis

Acum, legea care prevede dublarea alocațiilor pentru copii trebuie promulgată de președinte. Astfel, copiii până în doi ani vor primi cîte 600 de lei pe lună, în timp ce ceilalți, peste doi ani ar urma să primească câte 300 de lei lunar.

Demersul dublării alocațiilor a dus din nou la discuții aprinse în Camera Deputaților. Liderii PSD au spus că vor vota respingerea Ordonanței prin care Guvernul a prorogat termenul de intrare în vigoare a dublării alocației, pentru 1 august 2020.

Se dublează sau nu alocațiile? Legea a fost aprobată, ce rol are Klaus Iohannis
Se dublează sau nu alocațiile? Legea a fost aprobată, ce rol are Klaus Iohannis. Sursa foto: huff.ro

PSD are soluții pentru dublarea alocațiilor

Noi venim și cu soluții, în ciuda faptului că domnul Cîțu ne-a catalogat ca teroriști economici. Nu mai aveți motive să nu creșteți alocațiile”, a declarat Olguța Vasilescu, deputat PSD și fost minisutru al Muncii

Pentru dublarea alocațiilor, guvernul ar trebui să facă rost de șapte miliarde de lei. ”Acum, dublarea alocațiilor și creșterea pensiilor înseamnă un efort bugetar de aproape 44 de miliarde de lei. Practic, suma este cea pe care o alocă guvernul pentru investițiile din România. O să vedem la șase luni care sunt efectele pandemiei asupra economiei, asupra celui de-al doilea trimestru”, a declarat Florin Roman, deputat PNL.

Părinții, debusolați de deciziile Guvernului

Pe de altă parte, Asociațiile de părinți nu mai știu ce să creadă și așteaptă o dată concretă.

”În momentul în care este nevoie să se întâmple ceva pentru copiii din România, iată că Guvernul, față de Parlament nu se înțeleg asupra datei la care alocațiile să fie dublate. Din punctul nostru de vedere, este important un calendar foarte exact, foarte strict, în care să vedem care sunt datele”, a spus Gabriel Chicioreanu, secretar general Federația Națională a Asociațiilor de Părinți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI