Se deschid restaurantele. Câți oameni vor putea sta, de fapt, la masă. Schimbare majoră

Se deschid restaurantele. Câți oameni vor putea sta, de fapt, la masă

Starea de alertă a adus românilor posibilitatea de a ieși la o masă în aer liber, deși premierul, președintele și Ministrul de Interne au anunțat în repetate rânduri că terasele nu se vor deschide imediat ce ieșim din starea de urgență. Despre restaurante…nimic. Imediat după noua libertate, patronii au solicitat redeschiderea integrală, pentru relansarea economiei. Situația a rămas la fel până aproape de 1 iulie, când urma a patra etapă de relaxare și se preconiza redeschiderea lor. Grupul Tehnic a decis amânarea sa, din cauza numărului mare de infectări. Aproape de faliment acum, proprietarii de cârciumi primesc vestea mult așteptată.

Va urma redeschiderea integrală a restaurantelor. Câți oameni vor putea sta la masă

Spațiile interioare ale restaurantelor vor fi redeschise cu o serie de restricții și reguli, potrivit Profit.ro. Ordinul a fost redactat incluzând data de 9 iulie pentru redeschidere, care trebuie însă să primească și ultimul accept din partea premierului Ludovic Orban. Pentru moment, ultimul termen avansat oficial ca speranță este de 15 iulie.

În urmă cu câteva zile, reprezentanții proprietarilor de restaurante și guvernanții au hotărât să formeze o comisie comună care să stabilească regulile de redeschidere a spațiilor interioare.

  • La intrare va fi un ”triaj observațional” al clienților, urmând să le fie interzis accesul acelora care dau semne că ar avea infecții respiratorii.
  • Restaurantele vor organiza ”circuite cu sens unic” ce trebuie parcurse de clienți, așa încât să se minimizeze contactele între ei, cum ar fi spre și dinspre toaletă.

  • Se permite transferul meniurilor, solnițelor, olivierelor și al altor obiecte de pe o masă pe alta numai dupa dezinfectie.
  • Va fi interzis consumul de produse stând în picioare, cu excepția meselor dedicate acestui tip de servire.
  • Este stabilit un număr de maximum 6 clienți care pot ocupa o masă (față de maximum 4 la terase), exceptați de la această regulă fiind membrii de familie.
  • Ocuparea locurilor se va face cu rezervare anterioară sau cu înscriere în registru la sosire (colectare date de contact pentru minimum o persoană pentru fiecare masă).
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI