Se dau câte 500 de lei pentru acești români. Ce trebuie să facă acum și unde se întâmplă asta

Se dau câte 500 de lei pentru acești români. Ce trebuie să facă acum și unde se întâmplă asta
200 de lei pe zi pentru părinții din România. Cum beneficiază de banii de la Stat

La nivel național, în sistemul de sănătate, și înainte, dar mai ales acum, există o criză a donatorilor de sânge pentru a veni în ajutorul alto pacienți care au nevoie urgentă de transfuzii de sânge. În acest sens, pentru a stimula potențialii donatori, edilul unui oraș din România a decis să ofere anumite bonificații.

Municipalitatea va plăti câte 500 de lei primilor 1.000 de donatori de sânge

Conform unei analize publicate cu cev timp în urmă, pe site-ul Ministerului Sănătății, la nivelul unităților spitalicești cererea zilnică a unităților sanitare din București este de 1000-1500 componentei/zi, iar centrul de donare poate asigura în această perioadă maxim 300 -500 compunente/zi. Dacă ar fi săî ne gândim care este cererea la nivel național, atunci am putea înțelege și demersul primarului orașului Iași, Mihai Chirica. Domnia sa, într-un comunicat către populația orașului anunța că Primăria Iași va plăti câte 500 de lei primilor 1.000 de donatori de sânge, în condițiile în care inclusiv unitățile spitalicești din Iași sunt într-o cirză de sânge acută, mai ales în această perioadă.

Ce trebuie să facă ieșenii pentru a primi bonificația de la municipalitate

În același comunicat, Mihai Chirica a spus că aceste bonificații vor fi date în anumite condiții pe care populați donatoare trebuie să le îndeplinească, și anume să aibă o condiție fizică bună și să răspundă apelului Centrului Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS)  pentru a dona sânge.

“Sunt foarte mulţi factori care contribuie la diminuarea vizibilă a cantităţii de sânge recoltate de la donatori, fapt care duce la consecinţe foarte grave în salvarea de vieţi. Sunt foarte multe accidente rutiere, în spitale se fac intervenţii chirurgicale grele care necesită chiar şi transfuzii totale de sânge. Ne-am propus să facem un efort comunitar, motiv pentru care ne-am propus să alocăm un ajutor financiar pe perioada stării de pandemie.

Se dau bani! S-a aflat acum: ce trebuie să facă românii pentru a primi sute de lei, ușor
Se dau bani! S-a aflat acum: ce trebuie să facă românii pentru a primi sute de lei, ușor

Mulţi dintre donatori evită în mod special de siguranţă să mai intre în centrele de transfuzii, dar încercăm să le atragem atenţia printr-o sumă de bani. E vorba de 500 de lei pentru fiecare persoană care donează o unitate completă, adică 400 de mililitri de sânge. Asta înseamnă că putem salva o sută de vieţi cu o mie de doze de sânge”, a spus primarul Mihai Chirica.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI