Se dau bani pentru români și din februarie. Ce veste a dat Ministerul Muncii

Se dau bani pentru români și din februarie. Ce veste a dat Ministerul Muncii
Bani de la stat. Noul anunț al ministrului Muncii

Unii dintre români se vor mai bucura de ajutorul primit de la stat în contextul actual și pentru luna februarie. Care este vestea oferită recent de către ministrul Muncii? Detalii oficiale.

Anunț din partea Ministerului Muncii. Românii continuă să primească ajutor de la stat și în februarie

Raluca Turcan a anunțat oficial că părinții care stau acasă cu copiii urmează să mai beneficieze și în luna februarie de mâna întinsă din partea statului în contextul actual. Românii care-și supraveghează copiii vor primi în continuare sprijinul de 75% din salariu, în cazul în care autoritățile decid continuarea schemei online în privința educației, conform declarațiilor ministrului Muncii și Protecției Sociale din cursul zilei de marți.

Cea din urmă a participat la inaugurarea unei cantine sociale din cadrul unei campanii Kaufland, prilej bun pentru a răspunde la câteva întrebări ale jurnaliștilor prezenți. „Astăzi se va lua o decizie (în privinţa deschiderii şcolilor – n.r.) şi, în cazul în care şcoala va continua să se desfăşoare online, iar părinţii trebuie să stea acasă cu copiii, acea formă de sprijinire a părinţilor pentru supravegherea copiilor va continua, evident, aşa cum am făcut şi până acum”, a spus Turcan.

Amintim faptul că Guvernul a decis că părinții copiilor care învață online vor beneficia de indemnizația echivalentă cu 75% din salariul obișnuit pentru zilele în care stau acasă. Măsura a fost prezentă și în momentul în care școlile și grădinițele au fost închise în perioada situației de urgență – martie – mai 2020.

Despre ordonanța destinată părinților

Ludovic Orban: “Există o aşteptare, doamnă ministrul Alexandru, privitoare la plata pentru părinţi, mai ales că s-a intrat în mai multe oraşe în scenariul roşu, şi vreau să vă întreb dacă suntem gata cu ordonanţa de urgenţă.

„Vreau să subliniez pentru cei care, în spaţiul public, au precizat că nu avem cadrul legal pentru plata părinţilor: Ministerul Muncii efectuează, în acest moment, plăţi pentru toate situaţiile în care, în baza avizului epidemiologic eliberat de DSP, o unitate şcolară în integralitate sau o clasă se află în situaţia de a gestiona un focar COVID. Avem în plată, avem în gestionare această situație. Noi, practic, acum extindem sfera de aplicabilitate a Ordonanței 147/2020, ca urmare a Ordinului comun al ministrului educației naționale și al ministrului sănătății, acest ordin prevăzând cele trei scenarii despre care s-a discutat în spațiul public. Ca urmare a ordinului apărut ulterior ordonanței, venim să completăm ordonanța pentru a avea cadrul legal în vederea acoperirii situațiilor părinților copiilor care învață în scenariul 2 și 3”
Violeta Alexandru (Sursa: edupedu.ro)