Se dau bani pentru fermierii din România. Care sunt condițiile anunțate

Se dau bani pentru fermierii din România. Care sunt condițiile anunțate
Bani pentru fermieri: care sunt condițile?

Vești bune pentru fermierii din România! Aceștia trebuie să respecte anumite condiții pentru a putea beneficia de sumele în cauză. Ce trebuie să facă aceștia?

Bani pentru fermieri. Anunț oficial APIA

Fermierii pot să primească 6.5 milioane de euro pentru „Prima împădurire”. Concret, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură are în vedere cererile de sprijin pentru schema de ajutor de stat de 6.5 milioane de euro ce este dedicată primei împăduriri și crearea de suprafețe împădurite.

Inițiativa este lăudată de mulți. APIA a anunțat în cursul zilei de marți că în perioada cuprinsă între 15 septembrie 2021 – 28 februarie 2022 primește cererile de sprijin pentru accesarea schemei de ajutor de stat. Aceasta se numește „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” și se oferă în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Alocarea financiară pentru sesiunea 6.2021 este în total în valoare de 6.537.930 euro. Prin această schemă este oferit ajutorul financiar pentru înființarea de plantații forestiere și realizarea de trupuri de pădure și perdele forestiere de protecție.

Infromații pentru potențiali beneficiari

”Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că, în perioada 15 septembrie 2021 – 28 februarie 2022, se primesc Cereri de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat ‘Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite’ (sesiunea 6/2021), aferentă Măsurii 8, Submăsura 8.1

‘Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite’, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Alocarea financiară pentru sesiunea 6/2021 este de 6.537.930 euro”, a informat APIA

Completarea Cererii de Sprijin este realizată online și se depune ulterior fizic la Centrale Județe APIA sau la Municipiul București. Aplicația electronică pentru depunerea online a cererii va putea fi accesată din pagina principală a site-ului APIA și este însoțită de instrucțiuni. Toți trebuie să aibă în vedere detaliile menționate mai sus și condiția să se înscrie în termenul amintit.

Etape premergătoare depunerii cererii de sprijin: ce trebuie să ai în vedere?

  • identificarea cu sprijinul APIA a suprafeţelor care urmează a fi împădurite
  • elaborarea proiectului tehnic de împădurire de către persoane fizice sau persoane juridice de specialitate atestate (costurile aferente acestor servicii se vor plăti la prima cerere de plată)
  • obţinerea avizului Gărzii Forestiere pentru proiectul tehnic de împădurire în vederea avizării, proiectul tehnic de împădurire se depune la Garda Forestieră cu cel puţin 10 zile înainte de încheierea perioadei de depunere a cererilor de sprijin la APIA

”Sprijinul financiar, acordat ca valoare fixă, este reprezentat de costuri standard pe hectar pentru împădurirea de terenuri agricole şi neagricole, sub forma a două prime, după cum urmează:

Primă de înfiinţare a plantaţiilor forestiere (Prima 1), care acoperă inclusiv costurile de elaborare a proiectului tehnic de împădurire – acordată pentru toţi beneficiarii schemei;primă anuală (Prima 2), pentru o perioadă de 12 ani, pentru acoperirea costurilor de întreţinere şi îngrijire a plantaţiei forestiere şi pentru compensarea pierderilor de venit agricol ca urmare a împăduririi – acordată în funcţie de categoria de beneficiar şi tipul de teren”, precizează APIA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI