Se dau bani de la stat pentru pensionari! Cine va primi între 300 și 500 lei

Pensionarii scutiți de CASS, să plătească simbolic, spune Alexandru Rafila

Vești bune pentru o anumită categorie de pensionari. Aceasta va fi extrem de bucuroasă de îndată ce va auzi decizia autorităților, și anume, cea care prevede sume importante de bani pentru vârstnici.

Se dau bani de la stat pentru pensionari!

Astfel, un proiect local prevede oferirea unor sume de bani pensionarilor, în funcție de vârsta acestora. Așadar, cei care au împlinit 80 de ani vor primi 300 de lei din partea autorităților locale, în vreme ce pensionarii ce au ajuns la 90 de ani vor primi 500 de lei.

De asemenea, și cuplurile care au împlinit vârsta de 50 de ani de căsătorie vor fi răsplătite tot cu suma de 500 de lei. Acest proiect va fi implementat în Constanța, de către autoritățile locale.

Ce trebuie să facă pensionarii pentru a primi această sumă

„Săptămâna aceasta echipele Primăriei Municipiului Constanţa vor ajunge la cei care au împlinit 80 şi 90 de ani, precum şi la cei care aniversează 50 de ani de la căsătorie şi au depus documentele în perioada 22.09.2020 – 2.10.2020.

Vor fi premiate 58 de persoane care au împlinit 80 de ani, 12 persoane care au împlinit 90 de ani, precum şi 19 cupluri care sărbătoresc nunta de aur. Seniorii Constanţei primesc din partea municipalităţii 300 de lei pentru împlinirea vârstei de 80 de ani şi pentru aniversarea a 50 de ani de căsătorie şi 500 de lei pentru împlinirea vârstei de 90 de ani”, se transmite într-un comunicat al Primăriei Constanţa.

Dar, pentru a beneficia de aceste fonduri, beneficiarii trebuie să trimită o cerere tip și copii ale certificatului de naștere, cărţii de identitate şi certificatului de căsătorie (pentru cei care aniversează nunta de aur), la adresa de e-mail primarie@primaria-constanta.ro.

Însă, dacă nu au acces la internet, beneficiarii pot depune documentele necesare la ghișeele Centrului de Informare pentru Cetăţeni, potrivit aceluiași comunicat.

Câți pensionari sunt în România

Pe categorii de pensii, pensionarii pentru limită de vârstă sunt majoritari (78,2%) între pensionarii de asigurări sociale, iar pensionarii cuprinşi în categoriile de pensii – anticipată şi anticipată parţial – reprezintă 2,1%.

De altfel, România a înregistrat în cel de-al doilea trimestru al anului aproximativ 5,13 milioane de pensionari, în scădere cu 1.000 de persoane faţă de trimestrul precedent, pensia medie lunară ajungând la 1.436 lei, în creştere cu 0,9% faţă de T1/2020, arată datele comunicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost de 4,67 milioane de persoane. Acesta este în creştere cu 6.000 de persoane faţă de trimestrul precedent, cu pensia medie lunară de 1.380 lei, plus 0,4% faţă de T1/2020, în timp ce raportul dintre pensia medie nominala netă de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit ṣi contribuṭia de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 51%, comparativ cu 50,8% în trimestrul precedent.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI