Se dau bani de la stat pentru mii de români! Ce trebuie să facă pentru a primi 4.000 de lei

Se dau bani de la stat pentru mii de români! Ce trebuie să facă pentru a primi 4.000 de lei

Pe perioada crizei provocate de pandemia de COVID-19, o parte dintre români pot solicita suma de 4.000 de lei, iar cererile pot fi depuse începând cu ziua de mâine, șapte aprilie. Iată procedura și tot ce trebuie să știi.

Bani de la stat pentru mii de români

O nouă veste îmbucurătoare pentru români vine din partea Ministerului Muncii. Începând de mâine, cererile și declarațiile pe propria răspundere pentru a primi ajutor din partea statului, ce va fi oferit persoanelor care au rămas fără venituri din cauza crizei sanitare, pot fi depuse. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe, de ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Vorbim despre freelanceri. Artiștii independenți, cei care lucrau pe PFA sau pe drepturi de autor, sau alte forme independente de activitate, precum și cluburile sportive, pot beneficia de un ajutor de 4.000 de lei din bugetul statului, care va fi impozitat. Pe cale de consecință, venitul net va ajunge la aproximativ 2.300 de lei/lună.

În ceea ce îi privește pe angajații care au intrat în somaj tehnic, de fondurilor de sprijin pentru această categorie se vor ocupa angajatorii.

Ce trebuie să faci pentru a beneficia de acești bani

Pentru a primi această formă de ajutor, indendenții vor depune online, la adresele Agențiilor Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, o cerere tip, alături de o declarație pe propria răspundere, din care să reiasă că în această perioadă nu mai obțin venituri din alte activități, precum și faptul că activitatea le-a fost suspendată din cauza crizei. Pe lângă acestea, trebuie depus și un extras de cont recent.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru

Ba mai mult, indemnizația va fi acordată și din urmă, pentru perioada de criză care a trecut (ne referim la intervalul 16-31 martie), iar solicitarea banilor trebuie făcută între 1 și 10 aprilie 2020.

În ceea ce privește venitul pe luna în curs, cererile vor fi depuse în perioada 1 – 10 mai 2020. În termen de maximum 15 zile, banii vor fi virați în contul bancar.

„Măsurile luate de gurvenul Orban se raportează la decretul emis de președinte, pe perioada 16 martie – 16 aprilie 2020. În funcție de evoluția lucrurilor, vor apărea reglementări ulterioare adaptate la ceea ce va fi la momentul respectiv“, a declarat șefa ministerului Muncii, Violeta Alexandru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI