Se dau bani de la stat. Pensionarii primesc 180 de lei în plus

Pensionarii primesc 140 de lei în plus la pensie

Pensionarii primesc 180 de lei în plus la pensie! Ce arată hotărârea care modifică suma lunară primită de vârstinici? Vestea este extrem de bună! Cine va beneficia de suma în cauză și cum?

Bani de la stat: Pensionarii primesc 180 de lei în plus

Guvernul asigură tichete de masă electronice pensionarilor de peste 75 de ani, dar și vârstinicilor fără adăpost, pentru a-și putea asigura masa zilnică de la cantină. Guvernul a adoptat o schemă națională de sprijin pentru pensionari și pentru cei fără adăpost prin acordarea unor tichete pentru mese calde. Cei cu peste 75 de ani care au venituri reduse vor primi carduri care se vor alimenta periodic prin intermediul autorităților locale cu care vor putea servi masa în unități de alimentație publică.

Ministerul de resort arată că în rețeaua societăților care emit astfel de tichete sunt înscrise peste 4.000 de restaurante și cantine. Noua veste pentru pensionari prevede acordarea de mese calde la nivelul fiecărui județ pentru grupurile țintă: persoanele care au venituri la nivelul pensiei minime sociale, în vârstă de 75 de ani impliniți sau peste această vârstă, precum și persoane/familii fără adăpost (inclusiv persoanele/ familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale).

Pensionarii primesc 180 de lei în plus de la stat
Pensionarii de peste 75 de ani fără adăpost sau cu cu venituri reduse primesc 180 de lei în plus de la stat

De ce ai nevoie pentru a beneficia de bani?

Valoarea normală a unui tichet pentru detinatarii finali va fi de 180 de lei/lună. Acestea nu vor permite efectuarea de alte operațiuni sau de retragere de numerar ori preschimbarea în numerar. Fiecare va conține informații precum: numele și adresa emitentului şi datele sale de identificare; perioada de valabilitate a suportului electronic; numele, prenumele și codul numeric personal al destinatarului final eligibil.

În cazul persoanelor fara adapost, va contine doar numele si prenumele destinatarului final eligibil. Fondurile necesare programului vor fi asigurate prin cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate care este finanțat din Fondul de ajutor european destinat persoanelor defavorizate din România. Pentru a-ți face un astfel de tichet ai nevoie doar de actul de identitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI