03 sept. 2020 | 15:39

Se dau bani de la stat! Cine va primi 2.500 de lei și pentru ce anume. Timpul e limitat

News
Se dau bani de la stat! Cine va primi 2.500 de lei și pentru ce anume. Timpul e limitat
Se dau bani de la stat! Cine va primi 2.500 de lei și pentru ce anume. Timpul e limitat

În vreme de pandemie, Guvernul încearcă să ajute angajatorii care au un număr consistent de angajați care au fost nevoiți, în condițiile date, să lucreze de acasă. Este vorba de Ordonanța de Urgență 132/2020.

Cine va primi 2.500 de lei și pentru ce anume

Ordonanța de Urgență aprobată de Guvern în prima parte a lunii august prevede alocarea unor sume prin care angajatorul poate achiziționa bunuri și servicii IT necesare desfășurării activității in regim de telemuncă. Este vorba de 2.500 lei, pentru fiecare salariat, iar modalitatea de acordare și categoriile de bunuri vor fi stabilite în 10 zile prin ordin al Ministrului Muncii.

Timpul e limitat pentru a beneficia de sumele date de guvern

Termenul limită pentru ca un angajator să beneficieze de aceste sume este de 31 decembrie 2020 din bugetul asigurărilor pentru șomaj. Banii vor fi primiți de angajatori în ordinea depunerii solicitărilor și  în limita fondurilor. Banii se vor acorda și angajatorilor care au avut, in regim de telemuncă, persoane angajate în perioada stării de urgență, pentru cel puțin 15 zile lucrătoare.

Conform unor date din piața muncii, Ministerul Muncii a cerut o consultare cu toți jucătorii importanți din partea mediului de afaceri, astfel că, în urma acestor consultări s-a ajuns la următoarele criterii:

Se dau bani de la stat! Cine va primi 2.500 de lei și pentru ce anume. Timpul e limitat

Se dau bani de la stat! Cine va primi 2.500 de lei și pentru ce anume. Timpul e limitat

• Pentru cei 2500 lei per angajat, compania va trebui să depună o cerere de solicitare a sprijinului financiar, o declarație pe propria răspundere și o listă cu angajații pentru care solicită această sumă.
• Angajatorii pot solicita acest sprijin financiar numai în cazul în care au achiziționat tehnologii noi pentru dotarea angajaților, astfel încât aceștia să poată lucra în condiții normale de acasă.
• Prin tehnologie nu ne referim numai la laptop și telefoane, ci și la orice alt instrument care îi ajută să se conecteze la internet.

„Astfel, un angajator care a început să își desfășoare activitatea din data de 16 martie în regim de telemuncă și a cumpărat 18 laptopuri noi pentru angajații care, în mod normal, lucrau doar pe stații de muncă, poate deconta suma de 45,000 lei pe baza documentelor contabile justificative. Acest lucru se poate realiza, bineînteles, în măsura în care valoarea unui laptop achiziționat depășește valoarea individuală de 2500 lei”, a declarat Andreea Georgescu, head of HR Advisory, Mazars România.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Capital.ro
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Servicii medicale fără card de sănătate! Decizia CNAS luată la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro