Ultima oră. Ministrul Muncii a anunțat când vor fi primite alocațiile majorate. Câți bani va primi în plus fiecare copil

Ultima oră. Ministrul Muncii a anunțat când vor fi primite alocațiile majorate. Câți bani va primi în plus fiecare copil
Ultima oră. Ministrul Muncii a anunțat când vor fi primite alocațiile majorate. Câți bani va primi în plus fiecare copil Sursă foto: Inqual Photos/George Călin

Veste bună pentru milioane de români. În urmă cu puțin timp, ministrul Muncii Violeta Alexandru a făcut anunțul mult așteptat: alocațiile mărite vor fi primite fără nicio zi întârziere. Potrivit acesteia, primii beneficiari la care vor ajunge banii vor fi aceia care au card.

Pe ce dată se vor primi alocațiile mărite

Într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook, Violeta Alexandru a dat asigurări cu privirea la primirea alocațiilor la timp. Aceasta le-a adus la cunoștință beneficiarilor faptul că banii vor ajunge la ei pe data de 8 septembrie, deoarece primele zile ale lunii sunt programate pentru rezolvarea formalităților.

În același mesaj, ministrul Muncii a ținut să atace PSD-ul, subliniind faptul că reprezentanții acestui partid nu vor mai avea motive de atac împotriva PNL, cu scopul de a atrage simpatizanți la alegerile electorale.

Sursă Foto: Facebook Violeta Alexandru

“Alocațiile mărite (prima etapă) vor fi plătite fără nicio zi de întârziere. Cupoanele sunt gata, transferurile sunt făcute. La alocații, plățile se fac, mai întâi, pe carduri. Începând cu data de 8 pentru că în primele zile ale lunii autoritățile locale au de transmis o serie de informații. Ultimele verificări, totul e în grafic.

Las PSD fără un subiect (întârzieri la plata pensiilor și a alocațiilor mărite) din care spera să mai câștige niște puncte în alegeri. Așa gândesc ei, cei din PSD – s-ar fi bucurat să nu reușim să ne încadrăm în termen cu toate procedurile necesare, de la rectificare până la prima plată. Indiferent de impactul asupra oamenilor, ei s-ar fi bucurat dacă aș fi întârziat o zi.

Cea mai bună armă împotriva PSDului căruia nu-i place munca: să ne vedem de treabă. Să avem încredere că #sepoate. Până la urmă, îi facem să nu mai conteze. Sunt atât de multe lucruri de rezolvat. În curând începe o nouă zi de muncă!”.

Câți bani vor primi copiii din septembrie

Potrivit Ordonanței de urgență propusă de Guvernul Orban, începând cu luna septembrie copiii vor primi cu 20% mai mulți bani de la stat, intrând în vigoare majorarea etapizată a alocațiilor. Astfel, copiii până la 2 ani vor primi suma de 369 de lei, iar cei cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani vor avea de primit 185 de lei.