Se dau bani de la stat! Cine sunt românii care pot primi și 1.000 de euro

Se dau bani de la stat! Cine sunt românii care pot primi și 1.000 de euro
Bani de la stat pentru români

Românii primesc bani de la stat! Care sunt condițiile pentru categoria vizată. Aceștia pot să primească și 1.000 de euro. Despre cine e vorba și care este anunțul oficial? Iată noua modificare și românii care vor beneficia de sume de la stat!

Bani de la stat pentru români

Șeful APIA le promite fermierilor noi beneficii în cadrul campaniei de subvenții 2021. Mai exact, Adrian Pintea le transmite agricultorilor că plățile din subvenții se vor face la timp, sperând că anul acesta va fi unul normal în comparație cu 2020 pe care l-a caracterizat „atipic”.

Amintim că toți fermierii au fost plătiți până la această dată pentru ajutoarele în contextul crizei sanitare. Toți beneficiarii eligibili au fost autorixați la plată până la data de 22 ianuarie a.c.

”(…) Mai mult decât atât, am implementat cu succes o serie de noi măsuri de sprijin cu caracter excepțional, care să răspundă nevoii imediate a fermierului român de a face față efectelor negative ale pandemiei, toți fermierii eligibili fiind plătiți integral până la această dată”, a arătat șeful APIA., arată agrointel.ro.

Detalii

Acesta mai arată că instituția e pregătită pentru provocările care vin odată cu perioada tranzițiilor subvențiilor „suntem într-o perioadă de tranziție de la vechea la noua Politică Agricolă Comună în care vom recurge la adaptarea parcursului instituției noastre la noua politică și exigențele acesteia, așa cum am procedat de-a lungul timpului, ținând pasul cu reformele anterioare ale sectorului agricol.”

Specialistul care e la cârma APIA mai promite că în 2021 plățile vor fi efectuate la timp astfel că perioada șubredă care se resimte nu va afecta în niciun fel transferurile de bani în conturile lor. Directorul executiv a detaliat că sumele plătite prin APIA sunt mai mari decât Bugetul anual al Consiliului Județean la care intervine o imagine a impactului clar asupra activității și bunăstării fermierilor români. „De asemenea, dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 de euro/cap de locuitor, respectiv suma de aproximativ 1.000 de euro/familie, de la caz caz.”

Analiză a sumelor din 2018/2019/2020

O analiză a sumelor plătite de APIA din 2018, 2019 și 2020 în județul Covasna a arătat astfel, conform unui specialist:

-sumele plătite de APIA au fost cuprinse între 55-65 mil euro/an,
-bugetul Consiliului județean Covasna, 53-63 mil de euro/ an.

„Anul 2021, un an atipic, să sperăm, dar nu lipsit de provocări. Ca și până acum, vom căuta să menținem abordarea tuturor provocărilor cu soluții concrete și eficiente, care să vină în întâmpinarea nevoilor reale ale fermierului român și să punem în acord interesele acestuia cu oportunitățile de finanțare europeană și națională”
Adrian Pintea, șeful APIA