Se dau bani de la Stat. Categoria de români care poate primi câte 400 de lei

Se dau bani de la Stat. Categoria de români care poate primi câte 400 de lei
Pentru ce poti folosi suma

Veste bună pentru o categorie de români. Câțiva oameni ar putea primi o sumă de bani din partea autorităților. Este vorba despre 400 de lei, care vor fi dați sub formă de vouchere. Oricine îndeplinește câteva condiții poate primi această sumă pe care să o folosească. Administrația Fondului pentru Mediu spune că prima etapă de selectare a voucherelor începe vineri, 26 noiembrie, la ora 10:00.

Cine poate lua 400 de lei de la stat

Dacă vrei un voucher de 400 de lei, Administrația Fondului pentru Mediu a transmis că că începe prima etapă de selectare a voucherelor din aplicația dedicată programului Rabla pentru electrocasnice.

Bugetul de 14 milioane de lei alocat Programului Rabla pentru Electrocasnice – etapa l, lansat vineri de la ora 10:00, s-a epuizat în cinci minute, fiind emise 35.000 de vouchere, cele mai multe dintre ele pentru frigidere.

14.496 de vouchere au fost solicitate pentru frigidere, 13.370 pentru maşine de spălat rufe şi 7.135 pentru A  doua etapă este programată să înceapă în 3 decembrie, cu vouchere pentru televizoare, laptopuri şi tablete.

Etapa a treia are loc în 10 decembrie, cu vouchere pentru aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele.

Administraţia Fondului pentru Mediu a explicat că bugetul alocat acestei prime etape este de 14 milioane lei, iar de vineri dimineaţa persoanele fizice vor avea posibilitatea să intre în contul de utilizator creat şi să genereze vouchere aferente categoriei de electrocasnice dorite.

Oamenii care au electrocasnice vechi le pot da la schimb pentru unele noi. Ei pot lua următoarele sume pentru următoarele obiecte electrocasnice:

Ce obiecte trebuie să dai la schimb pentru voucher

400 de lei pentru maşini de spălat rufe având cel puţin noua clasa energetică C;

400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D;

400 de lei pentru frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E.

Voucherele se pot genera până la epuizarea bugetului alocat fiecărei etape.

„Începând de mâine 26 noiembrie 2021, ora 10:00 va începe prima etapă de selectare a voucherelor din aplicația informatică dedicată Programului Rabla pentru Electrocasnice.

Bugetul alocat acestei etape este de 14 milioane lei.

Începând de mâine 26 noiembrie 2021, ora 10:00, persoanele fizice vor avea posibilitatea să intre în contul de utilizator creat și să genereze vouchere aferente categoriei de electrocasnice dorite (…)

Voucherele se pot genera până pe 02 decembrie 2021, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat acestei etape”, a scris AFM pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI