Se dau 2.000 de lei de la stat pentru aceste românce. Cine se încadrează

Se dau 2.000 de lei de la stat pentru aceste românce. Cine se încadrează
Se dau 2000 de lei pentru romance

Vești importante pentru o anumită categorie de femei din România. Unele dintre reprezentantele sexului frumos de la noi din țară vor beneficia de un ajutor de 2000 de lei din partea statului român. Care este principala condiție ce trebuie îndeplinită, pentru a intra în posesia sumei respective de bani.

Cine sunt româncele care vor primi ajutor de 2.000 de lei de la stat

Potrivit celor de la avocat.net, anumite categorii de femei din România vor primi un ajutor de 2.000 de lei din partea statului român, pentru a-și crește copiii nou-născuți. Reprezentantele sexului feminin care vor beneficia de această sumă sunt cele care se încadrează în una dintre următoarele categorii:

  • mamele minore din România
  • mamele din România care au venituri reduse
  • mamele din România fără niciun fel de venit
  • femeile care sunt victimele violenței domestice
  • femeile aflate în situații de risc

Acest sprijin material pentru nou-născuți se acordă în contextul unui proiect repus, recent, în dezbatere publică de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Proiectul inițial a fost prezentat în vara anului 2021.

Odată cu repunerea proiectului în dezbatere publică s-a făcut și trecerea de la proiect de hotărâre a Guvernului la unul de ordonanță de urgență, ceea ce ne arată că autoritățile vor implementarea rapidă a programului de sprijin a mamelor defavorizate.

Mamele care vor putea beneficia de ajutorul de 2.000 de lei pentru nou-născuți sunt femeile românce care au născut începând cu anul 2022, iar singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească este să ceară suma în cel mult trei luni de la nașterea copilului.

Cât timp vor putea fi folosite tichetele de 2000 de lei

Se dau mulți bani pentru mamele care au nevoie. Important de menționat este că suma de 2000 de lei va fi acordată mamelor sub forma unui tichet social pe suport electronic pentru nou-născuți.

Cuantumul tichetului social pe suport electronic pentru nou-născuți va putea fi actualizată anual de Guvern, atâta timp cât acest lucru este realizat cu cel puțin o lună înainte de încheierea anului.

„Tichetele sociale pe suport electronic pentru nou-născuți emise nu vor permite retragerea de numerar sau preschimbarea în numerar, ci vor putea fi folosite doar în magazinele care comercializează produse pentru îngrijirea nou-născuților.

Mai exact, e vorba despre produse specifice trusoului pentru nou-născut, necesare îngrijirii acestuia (scutece, produse pentru toaletă, articole de vestimentație, produse alimentare specifice, articole sanitare și medicale pentru mamă și pentru cel mic).

Cei 2.000 de lei destinați îngrijirii nou-născutului vor putea fi folosiți timp de șase luni de la emiterea tichetului social.”, scriu cei de la avocat.net.

Urmăriți Playtech.ro și pe