Câți bani dau Ryan Reynolds și Blake Lively pentru refugiații ucraineni. Gestul minunat al actorilor

Câți bani dau Ryan Reynolds și Blake Lively pentru refugiații ucraineni. Gestul minunat al actorilor
Au indemnat oamenii sa doneze

Actorii Blake Lively și Ryan Reynolds se implică în criza umanitară din Ucraina, după ce președintele rus a început bombardamentele. Mii de oameni pleacă spre alte țări și au nevoie de ajutor, motiv pentru care cei doi actori au făcut un gest imens pentru ei. Cuplul a făcut o promisiune pe rețelele sociale, menită să îndemne oamenii să doneze pentru refugiații din Ucraina.

Ryan Reynolds și Blake Lively, gest imens pentru refugiații ucraineni

Cei doi actori promit să egaleze fiecare donație până la 1 milion de dolari pentru refugiații care fug de războiul din Ucraina, a anunțat cuplul pe rețelele de socializare.

„În 48 de ore, nenumărați ucraineni au fost forțați să își părăsească locuințele în țările vecine. Ei au nevoie de protecție. Când donați, vom egala până la 1.000.000 de dolari, creând un sprijin dublu”, a scris Reynolds sâmbătă pe Twitter, în promovarea donațiilor către agenția ONU pentru refugiați.

Lively a postat pe Instagram o fotografie a UNHCR în care apare un copil, spunând că agenția „oferă un ajutor care salvează vieți”.

Refugiații ucraineni au nevoie de ajutor

Ucrainenii s-au înghesuit în trenuri și au așteptat ore întregi la cozi lungi pentru a părăsi țara după ce Rusia a invadat joi Ucraina vecină. Aproximativ 368.000 de refugiați au reușit să plece, a anunțat duminică Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, scrie CNN.

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a declarat duminică că Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru sosirea a milioane de refugiați.

„Este foarte greu de ghicit câți, dar cred că ar trebui să fim pregătiți pentru milioane”, a spus Johansson.

Agenția ONU a precizat că, din cauza „anilor de violență”, peste 2 milioane de persoane au părăsit Ucraina chiar înainte ca trupele rusești să invadeze Ucraina săptămâna trecută, iar aproape 3 milioane de persoane din Ucraina vor avea nevoie de asistență umanitară în acest an.

„Cei care fug pentru a-și salva viața au nevoie de adăpost, protecție și siguranță imediată”, a precizat organizația non-profit USA for UNHCR pe site-ul unde se pot face donații.

De altfel, țara noastră face eforturi pentru a ajuta refugiații ucraineni. România a trimis ajutoare în valoare de 3 milioane de Ucraina, care constau în armament, căști antiglonț, dar și alimente sau medicamente. 

La granița cu România, autoritățile au montat tabere mobile, prevăzute cu paturi, sisteme de încălzire și o bucătărie pentru refugiații care ajung aici. În plus, sute de români s-au mobilizat și au oferit ajutor cu transportul, cazarea sau lucruri necesare vecinilor ucraineni care fug din calea războiului.