18 oct. 2022 | 12:31

Se dă drumul la căldură în Bucureşti? Anunţul aşteptat făcut de Termoenergetica: „Vor fi avarii”

Știri generale
Se dă drumul la căldură în Bucureşti? Anunţul aşteptat făcut de Termoenergetica: „Vor fi avarii”
Ce se întâmplă cu căldura în București?

Directorul general al companiei Termoenegetica vine cu detalii despre căldura din București. Anunțul era așteptat de cei care locuiesc în Capitală care au întâmpinat de-a lungul anilor probleme grave în acest sens. Multe din blocuri nu au avut căldură sau apă caldă în special în sezonul rece în cursul anilor trecuți. „Vor fi avarii. Vom începe progresiv. Deci nu va fi fierbinte caloriferul începând de mâine”, anunță autoritățile.

Se dă drumul la căldură în București: ,,ne așteptăm la avarii”

Directorul general al companiei Termoenegetica a făcut anunțul oficial și a precizat că încărcarea instalațiilor se va face progresiv. Claudiu Crețu a precizat că procesul va începe de marți, mai cu seamă după ce pe timpul nopții mercurul a început să scadă din ce în ce mai tare în termometre.

Acesta a subliniat că nu există un cartier al Capitalei care să aibă prioritate în acest moment. Mai exact, încălzirea va începe cu școlile, grădinițele și spitalele. Cel din urmă a subliniat că sistemul este destul de sensibil, așa că românii trebuie să se aștepte la avarii.

Directorul general al Termoenergetica a mai menționat că sunt unele blocuri unde căldura va ajunge la cetățeni abia după 1 noiembrie, moment în care se vor da ajutoare pentru căldură.

,,Sistemul e destul de sensibil”

„Începem cu școli, grădinițe, spitale. Sistemul e destul de sensibil, ne așteptăm la avarii. În unele blocuri, căldura se va simți mai puțin, în altele mai mult, depinde dacă proprietarii au aerisit caloriferele. Sunt blocuri care țin instalațiile de încălzire închise până la 1 noiembrie, de când se dau ajutoarele pentru căldură.

Sunt foarte multe blocuri care nu doresc căldură decât de la 1 noiembrie. Vom începe progresiv. Deci nu va fi fierbinte caloriferul începând de mâine. Încet-încet. (La momentul maxim, caloriferele vor fi suficient de calde, n.r.), astfel încât în casă să fie temperatura optimă”, a spus directorul general al Termoenergetica, la Digi 24.

Din păcate, bucureștenii vor plăti mai mult decât dublu pentru căldură față de iarna trecută. Scumpirile din noul sezon rece sunt incredibile. Mai exact, prețul gigacaloriei pentru populație a crescut la 1 aprilie 2022, de la 143 lei la 330 lei fără TVA, adică aproximativ 350 lei cu TVA. Astfel, prețul real al gigacaloriei este de 860 de lei, diferența fiind plătită de primărie.

,,E mai rău”

Directorul Federației Asociațiilor de Proprietari din România și fost director al RADET, Radu Opaina, spune că situația este chiar mai gravă în Capitală.

,,Este mai rău ca acum 30 de ani. E mult mai rău ca acum 30 de ani. Acum, și fără căldură, și fără apă caldă, și cu banii luați. Vom trece la metoda lemne. Sunt localități în România, acolo unde dacă mergem să vizităm la parterul blocurilor, vedem numai magazine pentru lemne și pentru cărbuni”, a spus acesta.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Legendele locurilor bântuite din Constanţa. Ce fenomene inexplicabile au avut loc la malul mării
Click.ro
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Lege pentru șoferii care merg cu viteză pe autostradă. Polițiștii din România sunt obligați
Capital.ro
Reguli noi la vânzarea terenurilor. Impozitul obligatoriu fără care românii nu pot înstrăina bucăţile de pământ
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
Anunțul ZILEI despre ILIESCU! Un DOCTOR a dat VESTEA
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro