Se bagă bani pe card! Banca Transilvania a făcut anunțul pentru toți clienții săi

Se bagă bani pe card! Banca Transilvania a făcut anunțul pentru toți clienții săi
51.000 de IMM-uri primesc banii de la Banca Transilvania

Banca Transilvania este printre primele bănci din România care a dat drumul granturilor pentru IMM-uri. Numărul de companii se ridică la aproximativ 51.000, iar banii vor ajunge până la finele acestei săptămâni în conturile acestora.

51.000 de IMM-uri primesc banii de la Banca Transilvania

Într-un comunicat emis zilele acestea Banca Transilvania anunță startul la miccogranturile pentru IMM-urile românești. Banca Transilvania a anunțat că va face primele plăți până la finalul acestei săptămâni pentru IMM-uri.

Este vorba de programul guvernamental Granturi nerambursabile pentru capital de lucru. Oficialii din Banca Tansilvania au anunțat și alocarea resurselor pentru a derula rapid programul, deadline-ul fiind finele acestei săptămâni, pentru cel puțin 51.000 de firme. Banii vor ajunge, într-un timp relativ scurt la toate companiile înscrise și eligibile, asta însemnând apoximativ 60% din firmele înscrise în programul inițiat de Banca Transilvania.

”Programul este inițiat de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri şi este destinat susţinerii firmelor şi economiei. Antreprenorii cu afaceri afectate de contextul generat de pandemie pot beneficia de finanţări între 2.000 şi 200.000 de euro prin Programul Operaţional Competitivitate 2014 – 2020. Programul are trei scheme de finanţare. Și anume microgranturi, granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri şi granturi pentru investiţii pentru IMM-uri.”, spune Banca Transilvania.

Banii mai mulți pentru afacerile mici

Proiectul inițiat de Guvern, prin Ministerul Economiei, are ca scop ajutorarea IMM-urilor și a companiilor mici. Toate firmele înscrise au fost afectate grav de criza economică din perioada de pandemie. Rămâne de văzut dacă sumele alocate, prin program,  pentru companii va ajuta, sau nu, la redresarea lor economică, în perioada următoare.

Sumele alocate variază între 2.000 și 200.000 de euro, în funcție de eligibilitate și cifra de afaceri a respectivei companii. Proiectul se desfășoară ca și continuitate a programului demarat de Guvern în 2014.

”Banca ia legătura în această perioadă cu firmele beneficiare pentru deschidere de cont şi/sau activarea produselor care să le asigure derularea granturilor cu costuri reduse. Banca Transilvania va transfera antreprenorilor eligibili banii. Banii vin de la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri în maxim 7 zile. Toate tranzacţiile în/din subcontul de grant BT sunt gratuite. Pentru firmele care aleg să beneficieze de granturi pe Măsură a 3-a, de până la 200.000 de euro pentru investiţii, BT este pregătită să ofere credite-punte şi, după caz, credite pentru cofinanţare.

1. Microgranturile sunt în valoare de 2000 euro şi se acordă o singură dată.

2. Granturile pentru capital de lucru

se acordă pe bază de contract IMM-urilor din domeniile:

 • restaurante,
 • hoteluri,
 • cafenele,
 • industrie alimentară,
 • transporturi,
 • agenţii de turism,
 • edituri, librarii,
 • biblioteci etc.

Sunt structurate astfel:

– Pentru ÎMM cu cifra de afaceri în anul 2019 între 5.000 euro şi 13.500 euro, valoarea grantului este de 2.000 euro;

– Pentru ÎMM cu cifra de afaceri în anul 2019 peste 13.501 euro, grantul este în procent de 15% din cifra de afaceri, fără a depăşi suma de 150.000 euro;

Beneficiarii trebuie să dispună de cofinanţare de 15% din valoarea grantului.

3. Granturi pentru investiții acordate IMM-urilor se pot acorda ÎMM din zona industriilor

 • alimentare,
 • fabricarea produselor textile,
 • fabricarea produselor de îmbrăcăminte,
 • industriilor construcţiilor metalice,
 • fabricarea echipamentelor electrice,
 • fabricarea mobilei

Valoarea e cuprinsă între 50.000 euro şi 200.000 euro. Beneficiarii trebuie să cofinanţeze cu procente între minim 15% şi 30% din valoarea proiectului solicitat, în funcţie de regiunea geografică.”, scrie în comunicat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI